“We play a totally different ballgame”

Paul van den Hurk

Marketing Manager

30-05-2023
2 min. read
Createment Insights

Er zijn er weinig met zoveel levenslust als hij. Sebastien Bellin overleefde de aanslagen op Brussels Airport in 2016. Hij kreeg, zoals hij dat zelf ziet, a second chance in life. Samen met Myriam Boudry trekt hij de Createment-kar in België. Waarom hij voor ons koos? Omdat wat wij doen naadloos past bij zijn eigen verhaal.  

“Het is altijd mijn doel geweest om te bouwen aan en onderdeel te zijn van een geweldig team. Ik heb jarenlang college- en professioneel basketbal gespeeld en had het geluk in kampioensteams te spelen. Persoonlijke geluk of succes is oké, maar het wordt pas echt bijzonder als je het met anderen deelt. Dat voel ik nu weer bij Createment.”  

“Mijn verhaal begint op 22 maart 2016. De dag van de aanslagen. Op die dag kreeg ik een tweede kans. Die dag stierven 32 mensen en om de een of andere reden bleef ik leven. Hoewel ik bijna mijn benen verloor, heb ik geluk gehad. Dat gevoel heb ik iedere dag weer en mijn leven wordt alleen maar beter. Maar ik voel ook een verplichting: de verplichting om anderen te helpen. Dat is wat we bij Createment doen: we helpen mensen bij het realiseren van hun droom.”  

“Ik geloof echt in tweede kansen. Cv’s en diploma’s maken niet het verschil in teams, maar mensen. Daarom zit ik zo goed in mijn vel bij Createment: het is mensenwerk. Of ik ooit voor een bedrijf zou kunnen werken dat bijvoorbeeld stoelen verkoopt? Nee, nooit. Het belangrijk dat mensen je herinneren om wat je voor ze betekend hebt, niet om hoeveel euro je omgezet hebt. Wij betalen trainees niet vanaf de dag dat ze aan het werk gaan, maar vanaf de dag dat ze het trainingsprogramma beginnen. Dat is onze manier om te zeggen: we geloven in je, dit is je tweede kans.”  

“We krijgen voet aan wal in België en de VS zit eraan te komen... geweldig!” 

“Om een mooie carrière te hebben, steken mensen zich in de schulden. Enorme schulden, om maar dat papiertje te halen. Wij doen het graag anders. Als jij de skills en eigenschappen hebt die we zoeken, dan leiden we je graag op zonder dat het je iets kost. Wij investeren in jou, plus we zorgen ervoor dat je een geweldige baan krijgt. That’s a totally different ballgame. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet alleen in België een succes wordt, maar ook in de VS, waar we in de startblokken staan. Zoals het er nu naar uitziet, gaan we daar in het vierde kwartaal van 2023 beginnen.” 

“Hoe ik met Createment in contact kwam? Ik speelde vaak tegen directeur Jos Frederiks tijdens mijn basketballoopbaan. Daarna deden we zaken toen ik een eigen bedrijf had en Jos technisch directeur was bij Basketbalclub Den Bosch. Sinds de aanslagen geef ik lezingen en nadat Jos er eentje bezocht, raakten we aan de praat. Toen hij vertelde over Createment, zei ik meteen: dit moet je ook buiten Nederland gaan opzetten... en ik wil je daar dolgraag bij helpen. Het duurde even voordat alle puzzelstukjes gelegd waren, maar dat we nu in België voet aan wal krijgen en de VS eraan zit te komen, is geweldig.” 

In oktober 2022 liep Sebastien het WK Ironman Hawaii (fotograaf: Ezra Shawm).

In oktober 2022 liep Sebastien het WK Ironman Hawaii (fotograaf: Ezra Shawm). 

Is je interesse gewekt?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS