Na 15 jaar Jumbo toch de overstap

Paul van den Hurk

Marketing Manager

20-06-2023
3 min. read
Switch Stories

Lange tijd leek het een droomhuwelijk tussen Koen Markgraaff en Jumbo. In 2007 begon hij er als 15-jarig jochie met vakkenvullen en pas in 2022 deed hij er de deur achter zich dicht. De reden van zijn vertrek? Koen gaf toe aan een onbestemd verlangen dat hij al lang had: de IT in. 

“Tja, de Jumbo... Ik heb er een hele poos gezeten. Het begon als een bijbaantje voor een paar uur per week. Ook tijdens mijn studie bleef ik er werken. En nadat mijn studiekeuze de verkeerde bleek en ik stopte, ging ik fulltime bij de Jumbo aan de slag. En vervolgens? Ehm, ik denk dat mijn onzekerheid me een beetje parten speelde. Ik had wel wat sollicitaties, maar dan zaten er twee ‘belangrijke meneren’ tegenover me die me vroegen waarom ik mijn school niet had afgemaakt. Dat schrok nogal af. Bij de Jumbo groeide ik ondertussen door van de vulploeg naar de kassa-afdeling, dus ik besloot ‘nog even’ te blijven.” 

“Toch voelde ik op een gegeven moment dat ik de Jumbo wel had uitgespeeld. Ik kon alles doen op de automatische piloot. Mijn plezier haalde ik uit de Excel-sheetjes. We hadden tal van administratieve documenten en bij allemaal dacht ik: dat kan beter. Daar dook ik dan in. Macro’s en formules en dat soort toestanden. Na een tijdje stond ik bekend als de Excel-man: mensen die iets ingewikkelds wilden in Excel, kwamen naar mij toe. Hier moet ik iets mee, dacht ik. Toen ik twee weken vakantie had, nam ik me voor om na de vakantie ergens een sollicitatiegesprek te hebben. Een van de bedrijven die ik aanschreef was Createment, dat een traineeship aanbood voor Simac. En Simac kende ik al, want daar werkt Jumbo intensief mee samen.”  

“Er werd mij niets gevraagd over die mislukte studiekeuze. Of waarom ik zo lang bij Jumbo was blijven hangen” 

 

“Waarom dit – in tegenstelling tot eerdere sollicitaties – wél goed voelde? Er werd mij niets gevraagd over die mislukte studiekeuze. Of waarom ik zo lang bij Jumbo was blijven hangen. Ik slaagde voor de assessments en op basis daarvan spraken Createment en Simac het vertrouwen in me uit. Daardoor geloofde ik er zelf ook in. Ik had nog steeds geen idee wat ik kon verwachten, maar had wel het vertrouwen dat het goed zou komen.”  

“En dat kwam het. Ik zit nu in het Your Space-team en wij verzorgen de digitale werkplekken van onze klanten. Op afstand helpen wij hun medewerkers met alles wat met hun computer te maken heeft, simpel gezegd. We zorgen ervoor dat ze over de juiste programma’s beschikken, dat de instellingen goed staan en we helpen ze bij problemen." 

“In het begin keek ik vooral mee. Als een collega een klant belde die met een probleem zat, zat ik ernaast. Heel eerlijk, het was voor mij vooral hocus pocus, ik begreep er weinig van. Maar hoe vaker je iets voorbij hoort komen, hoe beter je het gaat begrijpen. Op een gegeven moment werden de rollen omgedraaid en stond ik de klant te woord, waarbij mijn collega meeluisterde en bijsprong als dat nodig was. Toch vond – en vind – ik die rol van vraagbaak best lastig, omdat het vervelend vind als ik het antwoord op een vraag niet direct paraat heb. Dat heb ik aangegeven bij mijn leidinggevende, waarna ik wat meer naar de ‘achterkant’ van het team ging. Mijn kracht zit ‘m in het programmeren, dus ik zit nu in de DevOps-tak. Hier zit ik helemaal goed. Eigenlijk heb ik maar van één ding spijt... en dat is dat ik deze stap niet eerder heb gezet.”

Net als Koen de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS