“Ik had de McDonald's uitgespeeld”

Paul van den Hurk

Marketing Manager

06-07-2023
2 min. read
Switch Stories

“Ja, de IT is te gek. Maar nee, voor mij is het niet weggelegd.” Velen denken zo. Ook Jelmer Duives had de afslag gemist en was inmiddels al een behoorlijke poos de andere kant op aan het koersen. Negen jaar lang liep hij met de bekende gele M op de borst, totdat hij besloot het roer alsnog om te gooien. “Eén ding wist ik zeker: dit wil ik niet blijven doen.” 

“Bijna een decennium lang heb ik bij McDonald’s gewerkt. Ik kwam op m’n 17e binnen als Crewlid en vertrok als 26-jarige in de functie van Departmentmanager. Vanaf dag 1 heb ik restaurant Geldrop mee mogen opbouwen en ik kan met volle overtuiging zeggen dat het echt een topfiliaal is. Wat een filiaal goed maakt? Gastgerichtheid. Iedereen maakt fouten en bestellingen gaan nu eenmaal weleens mis. Maar het gaat om de manier waarop je ermee omgaat. Hoe je het oplost. Hoe je gasten te woord staat.”  

“Als Departmentmanager was ik onder andere verantwoordelijk voor voedselveiligheid, inkoop van producten en onderhoud van apparatuur. Wat meer achter de schermen dus, met iets meer uitdaging. Het was een mooie baan, maar de dagen begonnen wel heel erg op elkaar te lijken. Eén ding wist ik zeker: dit wil ik niet blijven doen. Ik had de McDonald’s uitgespeeld, zeg maar. Het ging me meer energie kosten dan dat het me opleverde. Maar wat dan? De IT leek me heel interessant, maar het was wel een sprong in het diepe. Ik hield er rekening mee dat ik na een half jaar zou ontdekken dat het helemaal niets voor mij was.” 

“Hoe veel je ook weet, er is altijd meer te ontdekken. Hoe vet is dat?” 

“Ik wist een klein beetje dat ik technisch onderlegd was. Het onderhoud van apparatuur was een van mijn favoriete taken: als er iets kapot was, probeerde ik het eerst zelf te fixen voordat ik iemand ging bellen. Het puzzelen, het onderzoeken, dat was leuk. En ik was er best goed in. Maar was dat genoeg om er echt je werk van te maken, dat was de vraag. Wat vrienden werken in de IT en wat ze vertelden sprak me aan. Je kunt alle kanten op en bent nooit uitgeleerd. Sommigen vinden dat demotiverend, ik vind het juist uitdagend. Hoe veel je ook weet, er is altijd meer te ontdekken. Hoe vet is dat?” 

“Al snel constateerde ik dat een traineeship perfect voor me zou zijn, maar omdat ik mijn hbo-opleiding nooit heb afgemaakt, viel ik voor de meeste traineeships af. Frustrerend, want ik wist dat ik het niveau wel zou aankunnen. Via een Facebook-advertentie stuitte ik op een vacature bij Createment. Ik begreep geen woord van de functieomschrijving. Maar er stond ook bij: we gaan je alles leren. Ik had direct een goed gevoel bij Simac en dat was gelukkig wederzijds. Nu ben ik er al een tijdje Junior Engineer: sinds maart ben ik geen trainee meer maar een collega, al heb ik me eigenlijk vanaf het begin zo gevoeld.”  

Benieuwd naar Jelmers ervaringen bij Simac? Binnenkort komen we bij hem over de vloer.  

Jelmer achterna de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS