Trucker Vincent slaat een nieuwe weg in

Paul van den Hurk

Marketing Manager

17-04-2023
2 min. read
Switch Stories

Createment is nog niet zo heel lang actief in België, maar dat betekent niet dat we geen Belgen over de vloer gehad hebben. Behoorlijk wat zuiderburen die vlak over de grens wonen zochten hun heil in Nederland en vonden via Createment een leuke baan in de IT. Vincent Dol is een van hen.  

“De IT is altijd een interessevlak van me geweest. Met de Playstation 1 is het begonnen. Ik ging mijn eigen computers bouwen en die interesse heeft zich altijd blijven ontwikkelen. Ik ben simpelweg gelukkig als ik met computers bezig ben. Toch ben ik beroepsmatig een andere kant opgegaan. Na mijn opleiding Warehouse Management ben ik direct in een callcenter gaan werken om financieel bij te kunnen dragen aan mijn familie. Maar dat had ik snel gezien en ik besloot om net als mijn vader vrachtwagenchauffeur te worden.” 

“Na een paar jaar ‘op de vrachtwagen’ constateerde ik dat het een mooi en prettig beroep is, maar dat ik de uitdaging miste. Zeker bij slecht weer, als ik in de kou en de regen stond te lossen, sloeg de twijfel toe. En daar stak de IT weer de kop op. Een knagend gevoel dat zich bleef herhalen. Maar omdat ik geen bachelor-diploma heb, werd ik voor IT-opleidingen in België steevast afgewezen. Ik moest iets anders proberen. Een vriend van me werkt bij een Nederlands bedrijf en wees me op de IT-programma's die ze in Nederland aanbieden: traineeships waarvoor je geen diploma of ervaring nodig hebt.” 

“De vrachtwagen heb ik geen moment gemist”  

“Al snel kwam ik bij Createment uit en ik ontdekte dat ik me ook als Belg kon aanmelden. Ik doorstond beide assessments en nu zit ik hier! Ik ben in februari als Beheerder begonnen bij PerfectWare, een bedrijf dat ICT-beheer en -support biedt voor MKB-bedrijven. Een heel fijne werkplek waar je ontzettend snel bijleert. We werken veel in de Cloud, met Microsoft Office 365. En we doen eigenlijk alles: beheer, aankoop, inrichting, advies, problem solving. Veel klantcontact dus ook, dat maakt het leuk. Het is best aanpoten, want alles is nieuw, maar gelukkig word ik goed begeleid. Ik krijg veel feedback en voel het vertrouwen van mijn leidinggevende, Peter.” 

“Ik ben dus heel tevreden met deze stap. Ik heb de vrachtwagen geen moment gemist. Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald en sta op het punt om een motor aan te schaffen. Dan kan ik dus weer terug de baan op!”  

 

Net als Vincent de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS