Ani vervulde haar meisjesdroom 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

14-09-2023
3 min. read
Createment Insights

Eigenlijk zijn vrijwel al onze trainees zeer te spreken over hun entree in de IT. Sommigen zijn super-enthousiast en anderen zijn mega-, mega-, mega-enthousiast. Ani Ohman behoort tot de laatste categorie. Bij ANVA doorloopt ze de COBOL University en tja... daar kan ze bijzonder vurig over vertellen.  

“Het is genieten. Ik en mijn medetrainees Max, Arlieke en Joey kijken elkaar vaak aan met een blik van: werken we hier? Is dit waar? We werden geweldig opgevangen met een sterk onboardingstraject waarin we werden meegenomen in sessies over het bedrijf, de applicatie waarmee we werken, hoe het landschap eruitziet en hoe verschillende partijen onze software gebruiken. Want niet alleen de applicatie is nieuw voor ons, ook het hele verzekeringswezen kennen we niet. We liepen ook 3 dagen mee met de Customer Support-afdeling, om te zien waar zij zich zoal mee bezighouden. Wij werken als programmeurs aan ‘de achterkant’, dus het is nuttig om te zien welke gevolgen dat heeft aan ‘de voorkant’.”  

“We werken met COBOL, een programmeertaal die al decennia wordt gebruikt om grote hoeveelheden data te verwerken. Grote overheidsinstanties en bedrijven gebruiken COBOL omdat het snel, veilig en goed te onderhouden is. Zowat de hele financiële wereld draait op COBOL, dus er moeten programmeurs bij komen.” 

“Ik kom uit de horeca en werkte jarenlang in een eetcafé. Tijdens de corona-epidemie veranderde mijn baan: we ontvingen geen gasten meer en gingen over op take-away. Het werk werd anders en ineens kreeg ik tijd om na te denken. Dat bracht me aan het wankelen, haha. De IT was als kind al een droom, maar ik wist niet zo goed hoe ik daar kon komen. Na de pandemie ben ik begonnen met een cursus voor Full Stack Developer. Vooral om te kijken of mijn hersenen het nog deden, want daar twijfelde ik over. Ik vond het hartstikke leuk én ik merkte dat het me goed afging. Nu durf ik wel een fulltime traineeship aan, dacht ik.”  

“Het was superspannend, maar iedereen was heel vriendelijk. Heel Brabants, haha” 

“Ineens zat ik bij Createment. Het was superspannend, maar iedereen was heel vriendelijk. Heel Brabants, haha. Gemoedelijk, hartelijk en gezellig. Ik zocht vooral een plek waar iedereen zichzelf durft te zijn en waar ik me op mijn gemak zou voelen. Jos, de directeur van Createment, had dat meteen opgepikt en kwam met ANVA op de proppen. Hij kwam zelfs langs toen ik hier een sollicitatiegesprek had, om me een peptalk te geven. Het gesprek was vervolgens heel fijn en omdat ik meer feeling bij de functie wilde krijgen, mocht ik wat vergaderingen bijwonen. Ik wist meteen: dit ga ik doen.” 

“Mijn baan is superleuk. Ik moet een probleem ontrafelen en daar een oplossing voor bedenken. Of er is een wens en dan bestudeer ik de werking van bepaalde code om die vervolgens te kunnen verbeteren. Je werkt samen met je collega’s en spart over je analyse, aanpassingen en testplan. Vaak kom je door erover te praten zelf al tot de oplossing. Het bekende badeendje-verhaal, weet je wel? Verder leer je gewoon door het te doen. Na een goede training bij Createment en vervolgens begeleiding op maat hier bij ANVA draaien we mee in het basisteam, waar alle nieuwelingen in terechtkomen. Dat zou je kunnen zien als een ‘nestje’, want als we voldoende gegroeid zijn, vliegen we uit naar een ander team.” 

“Het is voor mij enorm wennen.  Het was een grote stap om van de horeca naar de IT te gaan. Dat ik ooit als developer zou mogen werken, was ooit maar een meisjesdroom. Maar nu is het wat ik dagelijks doe. Supergaaf toch?” 

Wil je net als Ani de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS