Toptransfer voor Dennis: van Roda JC naar Simac

Paul van den Hurk

Marketing Manager

20-07-2023
2 min. read
Switch Stories

Van het profvoetbalwereldje naar de IT. Dennis Rade begon in een ver verleden met een IT-opleiding, maar belandde uiteindelijk op de administratie bij Roda JC Kerkrade. Een nieuw ticketingsysteem blies zijn IT-droom nieuw leven in. Een traineeship bleek voor Dennis de ideale springplank.  

“Ik heb altijd al een passie gehad voor IT. Altijd was ik aan computers en software aan het sleutelen en ik was een fervent gamer. Na mijn middelbare school startte ik dan ook met een IT-opleiding, maar dat was niet de juiste plek voor mij. Vervolgens ben ik Bedrijfsadministratie gaan studeren en dat lag me beter. Vervolgens vond ik ook een baan als Administratief Medewerker en later ging ik bij Roda JC Kerkrade als Medewerker Data & Ticketing aan de slag. Daar blies ik mijn IT-interesse nieuw leven in.” 

“Destijds heb ik bij Roda een nieuw ticketingsysteem geïmplementeerd en daar was ik vaak de hele dag mee in de weer. Het administratieve gedeelte van mijn werk deed ik op de automatische piloot, maar mijn enthousiasme zat ‘m in die data. Hoe kan ik innoveren? Hoe maak ik het bestellen van kaarten voor supporters zo makkelijk mogelijk?” 

“Dat zette me aan het denken. Ik ging onderzoeken of het mogelijk is om zonder diploma toch de IT in te gaan. Terug de schoolbanken in, dat zag ik niet zitten. Maar een traineeship was een prima tussenstation. Via Indeed kwam ik bij Createment terecht en het was de laagdrempeligheid die me aansprak. Waar andere aanbieders een wat zakelijke uitstraling hadden, viel het persoonlijke karakter van Createment me op. Daarnaast was het aanmelden supereenvoudig. Click and play, om het zo maar te zeggen. Ook het hele proces daarna was heel duidelijk en ging vrij vlot. Korte lijntjes, snel schakelen: ik houd daar wel van. Ik kreeg heel erg het gevoel: ik ben hier welkom.” 

“Er wordt bij Createment niet naar diploma’s gekeken, maar wel een hbo werk- en denkniveau gevraagd. Ik wist dat ik dat wel had en gelukkig kwam uit de assessments hetzelfde naar voren. Als je lager geschoold bent, zegt dat niets over je kwaliteiten. Dat heb ik nu zelf ervaren. Inmiddels werk ik als SAP Consultant bij Simac en ik moet eerlijk zeggen: de organisatie heeft me positief verrast. Er is ontzettend veel mogelijk en meer dan genoeg uitdaging. Ook voor de lange termijn. Simac denkt met me mee over mijn toekomstplaatje en ik kan allerlei certificaten halen. Daarnaast is SAP enorm veelomvattend. Ik heb nog heel veel te leren hier.” 

Nieuwsgierig naar de ervaringen van Dennis bij Simac? Je leest hier hoe zijn traineeship verloopt.  

Net als Dennis de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS