"Een moeilijke stap, maar ik ben blij dat ik hem gezet heb”

Paul van den Hurk

Marketing Manager

14-12-2023
2 min. read
Switch Stories

Veel mensen die bij Createment aankloppen, hebben hun zinnen gezet op de IT. Maar niet iedereen. Arabella Ellenbroek kwam, zoals ze dat zelf zegt, ‘vast te zitten in het algoritme’. “Mijn zus was een traineeship gestart en nadat ik daarop gegoogeld had, kreeg ik reclame na reclame. Pas bij de advertentie van Createment dacht ik: hee, dat ziet er best leuk uit!” 

Arabella had nooit de IT op het oog, ook niet toen ze vastliep in haar vorige baan. “Het kwam niet in me op. Ook na het zien van de advertentie van Createment ging ik er helemaal blanco in. Ik was fulltime aan het werk als Onderzoeksdiëtist aan de Universiteit van Wageningen en eigenlijk wist ik nog niet eens zeker of ik de voedingswereld wilde verlaten. Maar niet geschoten is altijd mis. In januari deed ik het assessment, waarna ik een belletje kreeg van directeur Jos. ‘Je hebt het heel goed gedaan’, vertelde hij. En stiekem vond ik het assessment ook ontzettend leuk.”  

“Ik heb het er thuis veel over gehad met mijn partner, mijn moeder en mijn zus” 

Toen begon het idee bij Arabella te leven. “Ik was behoorlijk ontevreden in mijn toenmalige functie. Maar weg uit de voedingswereld en de wetenschap... dat wist ik niet zo zeker. In mijn hoofd was ik nog niet zover. Maar toen ik met steeds meer tegenzin naar mijn werk ging en Jos een gesprek bij Enexis had geregeld voor me, dacht ik: ‘Toch eens gaan kijken daar.’ Terug in de auto naar huis werd ik al gebeld: ze wilden een tweede gesprek. Het ging ineens wel heel snel! Want het is natuurlijk fijn dat ze me graag willen, maar wil ik zelf ook die sprong in het diepe wagen? Ik heb het er thuis veel over gehad met mijn partner, mijn moeder en mijn zus. Zij dachten dat het een goede stap voor me was. En dat was ik met ze eens. Ik besloot het te doen.”  

Bij Createment volgde een zachte landing. “Twee maanden bootcamp. We vormden echt een klasje, hartstikke gezellig. Iedereen zat in hetzelfde schuitje: we vonden het allemaal spannend en we wisten (bijna) niks. En eenmaal hier bij Enexis op de werkvloer trof ik Thomas, een Createment-trainee die twee maanden eerder begonnen was. Hij heeft me wegwijs gemaakt. Ook heel fijn. Ik zit er nog middenin maar kun nu al zeggen: ik heb geen moment spijt gehad van mijn switch. Het was een moeilijke stap, maar ik ben heel blij dat ik ‘m gezet heb.”  

Wil je Arabella achterna de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS