“Natuurlijk was het een gok”

Paul van den Hurk

Marketing Manager

04-08-2023
2 min. read
Switch Stories

Na de zomervakantie besluiten veel mensen dat het roer om moet. Aan het zwembad constateren ze dat ze niet gelukkig zijn in hun werk en dat het tijd is voor iets nieuws. Maar wat dan? Vaak gaat een carrièreswitch gepaard met twijfels, grondige research en nog meer twijfels. Kelly Korsten kan erover meepraten.     

Keuzes, keuzes, keuzes. Toen Kelly na haar middelbareschooltijd een vervolgstudie moest kiezen, sloeg de aarzeling toe. “Ik heb VWO gedaan en ben daarna in Antwerpen begonnen aan Biomedische Wetenschappen. Toen dat niet de juiste keuze bleek, ben ik geswitcht naar Communicatie. Maar ook die opleiding sprak me niet aan, dus toen heb ik een tussenjaar genomen om een antwoord te vinden op de vraag: wat wil ik nou? De keuze viel op Toegepaste Psychologie, een hbo-opleiding in Eindhoven. Die heb ik afgerond.” 

Maar waar een studiekeuze niet eenvoudig is, is het vinden van de juiste baan minstens zo lastig. “Toen ik moest gaan werken, kwam ik weer op zo’n punt waarop ik dacht: wat nu? Ik koos voor een baan bij Stichting Neos. In de eerste instantie tijdelijk, maar met de intentie om te blijven als het van beide kanten bevalt. In die functie ondersteunde en begeleidde ik dak- en thuislozen en mensen die beschermd wonen. Een zware baan, want er was heel veel negativiteit. Het gaf mij niet de energie die ik zocht, dus ik besloot na een paar maanden mijn contract niet te verlengen. Mijn partner deed een ICT-opleiding en ik keek regelmatig mee. Soms kon ik me helemaal verliezen in de stof, dus ik dacht: eens kijken of ik ook die kant op kan.” 

Kelly zag het niet zitten om terug de schoolbanken in te gaan. “Ik ben gaan onderzoeken welke mogelijkheden er waren om zonder opleiding in de IT aan de slag te gaan. Ergens in mijn zoektocht kwam ik Createment tegen. Gevestigd in Eindhoven dus dat was voor mij een thuiswedstrijdje. Ineens ging het heel snel: tussen mijn eerste assessment en het akkoord met mijn nieuwe werkgever BDO zat amper twee weken tijd. Direct na het tweede assessment kreeg ik al te horen: ‘Je kunt maandag op gesprek.’ We hielden de vaart er lekker in. Het duurde iets langer voordat ik ook daadwerkelijk met het traineeship begon: anderhalve maand later ging ik van start.” 

“Natuurlijk was ook dit een gok. De mensen van Createment waren heel enthousiast over BDO en mijn eigen indrukken waren heel goed, maar je weet het nooit zeker. Toch durf ik al te zeggen dat dit de perfecte keuze is geweest. Het verschil met mijn vorige baan is enorm: toen kwam ik doodmoe thuis en wilde ik alleen maar op de bank liggen. Nu kom ik thuis, ga ik lekker koken en denk ik: ‘Goh, wat zal ik vanavond eens gaan doen?’ Dat gevoel is heel anders.”  

Benieuwd naar Kelly’s ervaringen bij BDO? Je leest het hier 

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS