Ervaring van trainee - Paul

Createment

19-09-2020
2 min. read
Switch Stories

Na zijn opleiding Industrial Design aan de TU in Eindhoven heeft Paul besloten zijn carrière via Createment een andere kant op te sturen. Hij heeft zijn Java-training inmiddels afgerond en is nu als Front End Developer aan de slag bij de SNS bank.

“Ik heb Industrial Design gestudeerd, maar dit bleek uiteindelijk niet de richting te zijn die ik op wilde,” vertelt Paul. “Tijdens mijn studie kwam ik al eerder in aanraking met programmeertalen. Ik wist meteen dat ik hierin verder wilde, maar door gebrek aan vakspecifieke werkervaring kwam ik niet in aanmerking voor de meeste vacatures. Totdat ik Createment tegen kwam. Dit was voor mij dé manier om mezelf om te scholen en zo mijn carrière een andere kant op te sturen. Of je nou wel of geen achtergrond in de IT hebt, het maakt niet uit. Bij Createment kijken ze naar jouw persoonlijke mogelijkheden.”

“Ik word gezien als Paul in plaats van een nummer in een database”

“Vanaf het eerste moment voelde het contact met Createment persoonlijk en vertrouwd. Ook tijdens het verdere traject bleef de communicatie persoonlijk. Ik heb het gevoel dat ik met al mijn vragen bij ze terecht kan en dat ik word gezien als Paul in plaats van een nummer in een database.”

Intensief, maar leerzaam
“Ik heb inmiddels de Java-trainingsperiode afgerond”, vervolgt Paul. “Dit was een erg intensief traject, maar ook zeker heel leerzaam! Binnen een relatief korte tijd krijg je heel veel info op je afgevuurd en elke dag leer je weer een beetje meer. Ik heb in deze periode ook ervaren dat de trainingsklas steeds hechter werd en dat je elkaar steunt waar nodig. Ook ben ik gestart met het traineeship binnen een scrum team van de SNS bank. Hier hoop ik nog veel meer te leren, zodat ik een echte toegevoegde waarde voor het team kan zijn.”

Creativiteit
“Tijdens de studie Industrial Design heb ik mijn creatieve kant kunnen ontwikkelen. Ik zou het daarom supergaaf vinden om deze creativiteit nu in te gaan zetten binnen verschillende IT-projecten van de SNS bank. Op dit moment houd ik mezelf up-to-date van de laatste digitale ontwikkelingen in de bankwereld. Zo vind ik het bijvoorbeeld echt gaaf dat je tegenwoordig je saldo kunt checken op je smartwatch en na een avond in de kroeg maak ik meteen geld over naar mijn vrienden met mijn smartphone. Ik geloof dat er nog veel meer interessante digitale ontwikkelingen aan gaan komen en ik kan niet wachten om na te denken over de toepassing hiervan bij mijn nieuwe werkgever!”

Wil je net als Paul de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS