Na talloze ‘tussenbaantjes’ eindelijk een serieuze job 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

22-02-2024
2 min. read
Switch Stories

“Het is pittig, maar dit is zonder twijfel de beste baan die ik ooit heb gehad.” Zo, dat is nog eens een binnenkomer van Furqan Hussain. Hij doet verslag van zijn traineeship bij APG.  

“Ik ben sinds 1 november werkzaam bij APG en daarvoor had ik een bootcamp van 2 maanden bij Createment. Als DevOps Engineer werk ik in het Data Integration Team. Na heel veel training en meekijken krijg ik nu steeds meer opdrachten en klussen die ik uit mag voeren. Zodra ik iets niet weet, trek ik bij een collega aan de bel. Soms zit het complex in elkaar: dan wil ik iets weten, maar om dat te weten moet ik eerst iets anders begrijpen. Dan is het behoorlijk wat uitzoekwerk. Maar het is een leuke manier van leren.” 

“Ik voel me een trainee want ik moet nog heel veel leren, maar tegelijkertijd voel ik me ook een volwaardig APG-collega. Als ik me voorstel aan collega’s, noem ik Createment altijd wel even, maar het feit dat ik ‘extern’ ben speelt geen enkele rol. Ik word door iedereen gezien als een directe collega. Createment speelt vooral op de achtergrond. Ik heb natuurlijk regelmatig contact met mijn coach Olga en laatst heb ik kennisgemaakt met een andere trainee: Seva. Maar hij werkt op een andere afdeling, dus ik kom hem zelden tegen. En oud-trainee Dasha spreek ik bij borrels en teamuitjes weleens.” 

“Mijn traineeship combineer ik met een deeltijdstudie Software Development, die ik aan het einde van dit jaar hoop af te ronden. Hiervoor had ik allerlei ‘tussenbaantjes’. Als hulpverlener, accountmanager en chauffeur. Nooit had ik een contract langer dan een paar maanden. Dit is dus mijn eerste serieuze baan. Ik wist al langer dat ik de IT in wilde. Wat precies? Dat maakte me niet zo veel uit. Ik wilde gewoon iets technisch doen. Om alvast ‘bezig te zijn’, startte ik die studie. En daarnaast zocht ik naar traineeships. Helaas was een afgeronde hbo-opleiding of werkervaring overal een vereiste. Behalve bij Createment.” 

“Ik vind het een superfijne club. Ik heb iedereen die ik ken verteld dat Createment een topbedrijf is, haha. Bij andere aanbieders betaal je een paarduizend euro voor een bootcamp, met de hoop dat je daarna een baan vindt. Bij Createment zorgen ze éérst dat je een baan hebt en vervolgens krijg je vanaf de eerste werkdag al betaald.” 

“Het is pittig, maar dit is zonder twijfel de beste baan die ik ooit heb gehad. Mijn toekomst ligt dan ook hier. Bij APG. Met mijn leidinggevende heb ik al gesprekken over waar ik mezelf over 3 jaar zie. Waar dat is? Dat weet ik nog niet 100% zeker. Er is nog enorm veel te leren en binnen APG kan ik tientallen kanten op. Ik ga rustig ontdekken welke kant me het meeste aanspreekt.” 

Is je interesse gewekt?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS