The Journey: Isabelle zit 3 jaar bij APG

Paul van den Hurk

Marketing Manager

23-03-2023
3 min. read
The Journey

Nu we een tijdje meelopen, zien we dat onze allereerste trainees inmiddels behoorlijk wat ervaring hebben. Dat er bij veel organisaties meerdere generaties Createment-'afstammelingen’ rondlopen. En dat voor het overgrote deel geldt dat ze hun draai bijzonder snel gevonden hebben. In The Journey belichten we de reis die drie talenten binnen dezelfde organisatie afleggen. Het eerste bezoekje is aan Isabelle Klootwijk bij APG.   

“Poeh, hoe kijk ik terug op het traineeship... Ik moet even graven hoor, het is al zo lang geleden.” Voor me zit dan ook een DevOps Engineer die al aardig wat kilometers op de teller heeft. Isabelle begon in februari 2020 als trainee, net voor de coronacrisis. “Ik weet nog wel dat ik één maand hier op kantoor heb gezeten. Daarna ging de wereld op slot en moest alles remote. Dat was even wennen, want het is niet eenvoudig om mensen te leren kennen via een schermpje. Maar ach, het was wat het was. Eerst heb ik me verdiept in Marklogic, het framework waar we hier mee werken. Daarna kreeg ik een klein project waarbij ik in dat framework wat moest maken. Ik werd gekoppeld aan een senior aan wie ik mijn vragen kon stellen en ik kon verder vrij zelfstandig werken. Dus ik kwam die lockdown prima door.” 

“Even graven hoor, het is zo lang geleden” 

Met een achtergrond in de psychologie (“Daar doe ik nu eigenlijk niets meer mee.”) streek Isabelle neer bij APG. Dat we inmiddels 3 jaar verder zijn, verbaast haar. “Het is snel gegaan allemaal. Ik vond het werk vanaf het begin heel erg leuk en het gaf me energie. Natuurlijk, ik heb een paar keer paniek gehad als ik het niet snapte. Voor mijn gevoel heb ik weleens een week naar mijn scherm zitten staren. Maar ik wist dat ik dit kon, dat het er allemaal bij hoort en dat het goed zou komen. En dat is ook gebeurd.”  

APG is de grootste pensioenuitvoeringsorganisatie. Met ongeveer 3.000 medewerkers werkt de organisatie vanuit vestigingen in Heerlen, Amsterdam, Brussel, New York, Hongkong, Shanghai en Peking. Isabelle is onderdeel van Asset Management en werkt aan een dataplatform voor de traders. “Het platform helpt hen om de best execution te waarborgen. Risicobepaling, prijsbepaling, dat soort dingen, zodat traders op de juiste momenten de juiste beslissingen kunnen nemen. Ik ben Marklogic Developer – wat valt onder de overkoepelende term DevOps Engineer – en heb anderhalf jaar geleden de switch gemaakt van het Dev-team naar het Ops-team, waardoor ik me nu wat meer bezighoud met het monitoren van het systeem. Als er bijvoorbeeld een performance issue is, zoek ik uit waar dat vandaan komt. Ik schrijf nog regelmatig code om data op te halen over het systeem zelf. Die combinatie maakt het interessant.”  

“Hoe meer ik weet over het totale plaatje, hoe beter ik word in mijn werk” 

Inmiddels maakt niet alleen de IT- maar ook de marketingafdeling dankbaar gebruik van Isabelle’s aanwezigheid. Om nieuwe collega’s te werven, werd Isabelle voor de camera gezet. “Geen idee waarom ze bij mij uitkwamen. Het was niet echt mijn ding, maar ik vond het leuk dat ik gevraagd werd. Dus waarom niet. Het was ook leuk om te doen, maar ik kan niet zo goed naar die video’s kijken, haha.” Haar hart ligt dan ook bij de IT. “Ik kan hier nog zoveel leren. Met mijn manager heb ik het erover om een cursus te gaan doen. Ik zit nu vol op Marklogic, maar zou meer kennis willen hebben van de basis van development. Front-end, architectuur... Die kant. Hoe meer ik weet over het ‘totale plaatje’, hoe beter ik word in mijn werk.”  

Isabelle is al een jaartje of drie onderweg bij APG. We spraken ook Dasha Korobeynyk en Sergio van Pul, die respectievelijk een jaar en een half jaar geleden zijn gestart. Hun bevindingen delen we binnenkort.  

Net als Isabelle de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS