Thijs van Vishandel Thijs hengelt naar een IT-carrière

Paul van den Hurk

Marketing Manager

01-02-2024
2 min. read
Switch Stories

"Dit is de beste keuze ooit geweest.” Vraag je Thijs Muijs naar zijn ervaringen bij VolkerWessels, dan steekt hij direct de loftrompet. De switch naar een IT-baan is altijd spannend, maar Thijs is maar wat blij dat hij het aandurfde.  

“Ik ben lekker op de rit. In april vorig jaar ben ik begonnen bij VolkerWessels Telecom, dus ik zit hier bijna een jaar. Ik heb een leuk team. Niet het jongste team, maar juist die oudere kerels zijn mijn beste maatjes op het werk. Ze hebben me geweldig opgevangen. Dus echt, ik mag niet klagen.” Thijs is Functioneel Beheerder AFAS. Wat dat inhoudt? “AFAS is een softwarepakket op het gebied van HR en payroll, wat we ook wel ERP noemen. Ik beheer dat hele pakket. Deels is dat het helpen van collega’s die niet kunnen inloggen of problemen ervaren bij het declareren, maar ik bouw bijvoorbeeld ook hele workflows in AFAS. Het is enorm uitgebreide software en je kunt er ontzettend veel mee, dus het is een behoorlijke uitdaging om hier als nieuweling in te stappen.” 

“Ik heb heel veel meegekeken bij mijn collega Harmen en heb al verschillende cursussen gevolgd. En ik heb de preboarding-portaal gebouwd. Een behoorlijke kluif, waar ik meteen mijn tanden in kon zetten. Vorige week moest ik het presenteren aan mijn collega’s. Daar ben ik echt geen ster in, maar het pakte goed uit. Iedereen was heel geïnteresseerd en sinds ik die presentatie gegeven heb, weten mensen me te vinden. Ze weten nu wie ik ben en wat ik doe.”  

“Ik had geen zin om weer een paar jaar kwijt te zijn en er een berg geld tegenaan te smijten” 

Voorheen was Thijs student en hij werkte op zaterdagen en in de vakanties in de vishandel van zijn ouders: Vishandel Thijs. “Inderdaad, naar mij vernoemd. Ik heb nooit overwogen de zaak van mijn ouders over te nemen. ‘Je hebt een goed stel hersens, ga jij maar lekker studeren’, zeiden ze. Tijdens mijn studie Commerciële Economie kwam ik erachter dat ik coderen wel interessant vond. Ik volgde wat lesjes op Codecademy en dat ging me goed af. Ik heb mijn opleiding netjes afgerond om toch maar dat papiertje te hebben, maar ik had al in de gaten dat de IT me het meest aansprak.” 

Maar hoe kom je daar? Opnieuw de schoolbanken in? Of de kortere en financieel aantrekkelijkere route: een traineeship? Thijs koos het laatste. “Ik had geen zin om weer een paar jaar kwijt te zijn en er een berg geld tegenaan te smijten. Via een Instagram-advertentie kwam ik bij Createment terecht en zo is het balletje gaan rollen. Binnen 3 maanden was ik bij VolkerWessels aan het werk. Het begin was pittig, want ik wist niks. Echt helemaal niks. Ik wilde te snel en te graag maar mijn coach Pleun en manager Linda zeiden regelmatig: ‘Rustig aan Thijs, geef jezelf de tijd, je bent er net.’ Ik moet nog steeds weleens afgeremd worden, maar het gaat steeds beter. Ik ben heel blij met deze stap. Bij zowel Createment als VolkerWessels voelde het meteen vertrouwd. Leuke mensen, goede sfeer. Ik heb nooit getwijfeld of dit de juiste keuze was.”  

Wil jij net als Thijs de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS