“Mijn dagen bestaan uit leren. Heel veel leren” 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

30-05-2024
3 min. read
Switch Stories

Alles is nieuw. Alles is spannend. Alles is wennen. Maar het is bovenal ontzettend leuk wat je in je eerste weken allemaal meemaakt tijdens een traineeship. Anna-Lotte Reitsma heeft er twee weken opzitten bij Alliander. Tijd om haar eens te vragen naar haar eerste indrukken. 

“Je hoort heel vaak verhalen van jongens en meisjes die al vanaf hun 8e hun eigen computer bouwden en als vanzelf de IT zijn ingerold. Dat is niet mijn verhaal. Over de IT had ik nog nooit nagedacht tot ik een vacature van Createment zag. Ik houd van puzzelen, dingetjes uitzoeken, je ergens in vastbijten en het oplossen. En ik houd ervan om iets totaal nieuws te leren. Dus ik besloot een poging te wagen zodra ik die vacature voorbij zag komen. Eigenlijk was ik op zoek naar een baan in België, want na mijn studie ben ik in Antwerpen blijven hangen. Mijn studie Internationale Betrekkingen had ik netjes afgerond, maar ik had al besloten dat ik iets anders wilde gaan doen. Ik zag het namelijk niet zitten om voor de ambassade of een Internationale instelling te werken. In dat wereldje gaat het veel om wie je kent en is het behoorlijk ellebogenwerk. Niet echt mijn ding, ik vind het belangrijker om van betekenis te zijn op basis van mijn kennis en vaardigheden.”  

“Ik slaagde voor het assessment van Createment en dat gaf mijn vertrouwen een behoorlijke boost. Het is het bewijs dat je de capaciteit hebt om het traineeship en de baan bij Alliander aan te kunnen. Ook naar jezelf toe. Ik dacht echt: oké, het gaat veel worden en het is behoorlijk complex allemaal, maar ik kán dit! Bovendien vind ik het vanaf dag 1 al heel erg leuk! Ik heb echt het gevoel dat ik nu wél op de juiste plek zit. Mijn moeder zegt altijd, afgekeken van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Die instelling heeft me geholpen om het vertrouwen in mezelf te blijven houden wanneer er nieuwe dingen voorbijkwamen waar anderen wellicht wel al kennis over hadden en ik nog niet. Ik dacht: oké, het is niet dat ik dit niet kán, maar ik heb het nog nooit gedaan, en dus moet ik het nog leren. En dat gaat me lukken.” 

“Ik zit bij Alliander in Team Capibara, vernoemd naar het grootste knaagdier ter wereld: een soort uit de kluiten gewassen cavia. Toevallig, want het is ook mijn lievelingsdier. Waarom het team zo heet? Er zitten een aantal IT-gerelateerde afkortingen in, zoals API. En het is gewoon voor de lol. Mijn team beheert, ontwikkelt en faciliteert geo-applicaties waarmee mensen binnen en buiten de organisatie geografische informatie kunnen ophalen en visualiseren. Ik ben heel goed ontvangen en heb meteen een startopdracht gekregen.”  

“Ik wil heel graag iets bijdragen en sta echt te trappelen” 

“Mijn dagen bestaan uit leren. Heel veel leren. Ik had een vrij stevige onboarding en ben ook al veel te weten gekomen over de organisatie zelf. Nu kan ik beginnen met die opdracht, die erop gericht is alle systemen, de software en de werkwijze te leren kennen. Dat is een fijne manier van wennen. Ik wil heel graag iets bijdragen en sta echt te trappelen, maar het is lekker om even rustig te kunnen landen. ”  

“Ik werd meteen voor alle meetings ingepland. Heel leuk. Wel betekende dit dat ik meteen geconfronteerd werd met een wirwar aan nieuwe termen en concepten. Ik het begin probeerde ik deze allemaal in detail uit te zoeken en te onthouden. Dat heb ik nu eerst even losgelaten. Sommige dingen komen later wel. Ik wil alles begrijpen, maar alles tegelijk opzoeken werkt snel overweldigend. Welke kant ik straks opga? Voorlopig blijf ik sowieso in Team Capibara. Er zijn binnen Alliander veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om te kijken wat bij je past, en ik heb alle tijd om dat te ontdekken.” 

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS