De hele dag uitvogelen en puzzelen

Paul van den Hurk

Marketing Manager

01-12-2022
2 min. read
Switch Stories

Praten, meetings bijwonen en rapporten schrijven. Zo zagen de dagen van Klaas Hielke Dijkgraaf eruit. De rol van projectleider bij LTO Noord, een land- en tuinbouworganisatie, paste niet helemaal bij hem. Wat vind ik nou écht leuk, vroeg hij zich af. Techniek. Puzzelen. De keuze voor de IT was snel gemaakt.  

In februari klopte Klaas aan bij Createment. Twee maanden later ging hij als trainee aan de slag bij GX Software. Hij zit er op rozen. “Ik ben de hele dag aan het puzzelen. Tot dusver is het precies wat ik wilde. Tijdens mijn opleiding had ik al een beetje kennisgemaakt met programmeren, dus ik wist dat het me interesseerde. Het uitvogelen, iets maken en vervolgens resultaat zien: dat heeft me altijd wel aangesproken.”  

Tijd voor iets anders 
Toch koos Klaas aanvankelijk een ander pad. “Na mijn studie Agrotechnologie ging ik aan de in de agrarische sector als projectleider bij LTO Noord. Al vrij snel had ik het idee: dit is ‘m niet voor mij. Omdat ik niet meteen wilde opgeven, heb ik het nog best lang aangekeken. En het is ook niet zo dat ik met tegenzin naar mijn werk ging. Maar na anderhalf jaar besloot ik toch wat anders te gaan doen. Wat? Daar was ik snel uit: programmeren. Een voorkeur voor een bepaalde applicatie of programmeertaal had ik niet. Ik geloof dat ik ben gaan zoeken op ‘traineeship software development’.” 

Kleiner en familiair  
In zijn research kwam Createment niet als eerste oppoppen. “De grote bedrijven staan natuurlijk bovenaan in Google, maar daar kreeg ik geen goed gevoel bij. Ze kwamen allemaal wat onpersoonlijk en commercieel over. Createment is wat kleiner, dus ik vermoedde dat het wat meer familiair zou zijn. Dat bleek later ook zo uit te pakken: lekker samen lunchen, een beetje ouwehoeren. Maar ook samen met je ‘klasje’ flink aan de bak. Ik heb het als erg prettig ervaren.” 

“Het programmeren vind ik leuk, maar data ook. Gelukkig krijg ik alle ruimte om beide kanten te ontdekken” 

 

Platte organisatie 
Na twee maanden basistraining bij Createment ging hij aan de slag bij GX. Een platte organisatie, waarin je bij iedereen kunt aankloppen, stelt Klaas. “We zitten met z’n allen in een kantoortuin en ik weet dat, als ik iemand aanspreek met een vraag, die persoon even tijd voor me vrijmaakt. Dat voelt erg welkom. Verder heb ik een buddy, die me een beetje wegwijs maakt.” Als een soort van troubleshooter houdt Klaas zich bezig met content en data. “Ik werk aan een paar grote projecten, maar veel klusjes duren een uurtje of twee, drie. Simpel gezegd: er is iets kapotgegaan op een website en ik moet uitvogelen waarom het kapot is, om het vervolgens te repareren. Een prima manier om mijn weg te vinden in het bedrijf en in Java.”  

Programmeren en data 
“Als ik mijn vorige baan vergelijk met mijn werk nu bij GX... Dat is een wereld van verschil. Ik heb er heel veel plezier in en de dagen vliegen om. Het programmeren in Java vind ik leuk, maar de datakant ook. Gelukkig krijg ik alle tijd en ruimte om beide kanten te ontdekken. Er valt nog genoeg te leren.”  

Net als Klaas de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS