Als ‘t niet loopt zoals ‘t moet, dan moet ‘t maar zoals ‘t loopt 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

07-09-2023
2 min. read
Createment Insights

“Er ligt een zware last op onze schouders”, lachte Daan Kremers toen hij samen met Tosca Koot aan de slag ging bij Jumbo Supermarkten. Hij was een aantal maanden onderweg toen hij vorig jaar zijn verhaal deed op deze website. Nu is Daan geen trainee meer bij Jumbo, maar bij Van Lanschot Kempen. Niet omdat de last op de schouders ondraaglijk werd, maar omdat Daan voelde dat hij de verkeerde keuze had gemaakt. En dus verkaste hij. We vroegen Daan naar de switch na de switch.  

“Ik kijk terug op een bijzondere tijd. Mijn start bij Jumbo was veelbelovend. Het was spannend, maar ontzettend leuk en ik heb in korte tijd veel geleerd. Maar al snel merkte ik dat ik niet de begeleiding kreeg die ik nodig had. Laat ik het een mismatch in verwachtingen noemen, want ik wil niet met het vingertje wijzen. Tosca en ik waren de eerste Createment-trainees bij Jumbo en alle partijen moesten nog aan elkaar en het concept wennen.” 

“Ik had geen opdrachten en kwam een beetje te zwemmen. Mijn collega’s wilden me graag helpen maar we worstelden met de vraag: waar te beginnen? Ik heb veel gesprekken gehad met mijn coach Vera. Eerder heb ik al eens een burn-out gehad en ik herkende de signalen. Dit niet weer, dacht ik. We besloten te stoppen, maar daar had ik het tegelijkertijd heel moeilijk mee. Ik zag het als een persoonlijk falen.” 

“Vera bleef maar beklemtonen dat het gewoon een mismatch was. Ook Jumbo reageerde heel goed, dat was fijn. Vera stelde voor om samen te kijken naar mijn mogelijkheden. Die waren er gelukkig meer dan voldoende. We namen een paar weken de tijd om alle opties tegen elkaar af te zetten. Het was uiteindelijk Jeroen, de oprichter van Createment, die met Van Lanschot Kempen (de oudste onafhankelijke private bank van Nederland) op de proppen kwam. Hij heeft er zelf ooit stagegelopen en zag het als een uiterst prettig bedrijf.” 

“Het was een route met ups en downs, maar ik ben blij dat ik deze weg heb afgelegd” 

“Ik besloot er eens te gaan praten en had direct dezelfde indruk. Het eerste gesprek was heel persoonlijk: ze wilden vooral weten wie ik was en wat ik wilde. Ik voelde direct een klik en de juiste energie. Een tweede gesprek volgde en ik werd aangenomen voor het Collaboration Services-team. Wat we doen? We zijn onder andere verantwoordelijk voor het Office-pakket en het beheer van de mailaccounts van alle 1.900 collega’s bij Van Lanschot Kempen. We willen in het bankwezen voorloper zijn op het gebied van security... en dat lukt.”  

“Hoe de start hier was? De eerste paar dagen keek ik veel mee bij collega’s. Ik moest de systemen leren kennen en bekeek welke opdrachten we als team moesten oppakken. Ik heb heel, heel veel vragen gesteld en mocht op een bepaald moment wat klussen zelf oppakken. Zo leer je snel veel bij. Er zijn nu zelfs collega’s die dingen aan mij vragen. Dat is een goed teken, toch?”  

“Ik zit heel comfortabel op mijn plek. Het was een route met ups en downs, maar ik ben blij dat ik deze weg heb afgelegd. Het heeft me gebracht waar ik nu ben. En ik heb er alle vertrouwen in dat ik een mooie tijd bij Van Lanschot Kempen voor de boeg heb.”  

Is je interesse gewekt?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS