“Waar ik nog van droom? Reizen! Wat dat betreft is dit een goede keuze”

Paul van den Hurk

Marketing Manager

23-11-2023
2 min. read
Switch Stories

Sven de Leeuw stond als stagiaire voor de klas en dacht: ‘Oei, dit wordt ‘m niet.’ Na een enthousiast verhaal van een vriend, een cursus en een beetje programmeren wist hij dat zijn toekomst in de IT lag. Een half jaar later heeft hij zijn draai gevonden bij Keronic.  

“Vorige week was ik precies een half jaar bezig. Eerst 2 maanden bootcamp bij Createment en nu alweer 4 maanden bij Keronic. Of beter gezegd: GridXperts, een nieuw bedrijf dat Keronic samen met het Duitse ITS Group heeft opgezet. Samen met Tom en Justin vorm ik de eerste 3 werknemers. Maar ik voel me echt onderdeel van Keronic. De sfeer hier is heel informeel. Het is mijn eerste kantoorbaan en vroeger dacht ik altijd dat iedereen op kantoor in pak liep. En toen kwam ik hier... haha. Maar daar ben ik juist heel blij mee: iedereen kan hier lekker zijn wie hij wil zijn. Eigen kleding aan en gewoon normaal doen. Een praatje, een geintje. Dat kan hier.” 

“De overstap is voor mij sowieso best wel groot, want ik kom uit de gymzaal. Ik was gymdocent in opleiding. De CIOS heb ik afgerond en ik ben direct daarna de ALO gaan doen. Maar al snel merkte ik dat ik weinig bijleerde. De uitdaging ontbrak en ik kwam erachter dat dat ook zo was als je fulltime voor de klas staat. Want de leerlingen boeken wel progressie en de klassen verschillen ieder jaar wel een beetje van elkaar, maar inhoudelijk is je werk jaar in jaar uit hetzelfde.”  

“Een studiebol ben ik nooit geweest, ik leer liever door iets te doen” 

“Het idee ging me steeds meer tegenstaan. Maar welk alternatief had ik? Een vriend vertelde dat hij was begonnen aan een Artificial intelligence-opleiding in Breda. Zijn verhalen maakten me enthousiast. Ik besloot tijdens mijn studie een 8-weekse Javascript-cursus te volgen en zelf met programmeren aan de slag te gaan. Na een tijdje had ik het gevoel: ‘Hee, dit ligt me wel’. Toen durfde ik het aan om me bij Createment aan te melden. En toen ik eenmaal door het assessment heen kwam en Createment een mooie baan voor me vond, stopte ik mijn studie.”  

“Ik heb het niet echt lastig gevonden om mijn studie af te breken. Een studiebol ben ik nooit geweest: ik leer liever door iets te doen, door het in de praktijk te brengen. Een 9 tot 5-baan leek me best pittig, maar het is me enorm meegevallen. Als ik thuiskom, ben ik klaar. En in de weekenden ben ik vrij. Geen stress van: ‘Oh, eigenlijk moet ik nog leren.’ Ik mis soms wel een beetje de beweging, want je zit natuurlijk wel de hele dag achter een laptop. Maar dat haal ik ‘s avonds wel weer in met een uurtje sporten of een voetbaltraining.”  

“Waar ik nog van droom? Reizen! Wat dat betreft is dit een goede keuze, want dit werk kun je vanuit de hele wereld doen. Dat is als gymleraar toch iets lastiger, om te werken in een land waar je de taal niet spreekt. Ik heb een lijstje met landen waar ik nog ooit naartoe wil. Het is voorlopig nog een droom, maar de eerste stap is gezet.”  

Wil je Sven achterna de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS