Ervaring van trainee - Hielke

Paul van den Hurk

Marketing Manager

16-09-2020
2 min. read
Switch Stories

Hielke heeft zojuist zijn trainingsperiode afgerond en is nu werkzaam als trainee bij de SNS bank. Hier past hij zijn opgedane kennis van de afgelopen maanden toe bij de uitvoering van verschillende IT-projecten.

Van Interactie Designer naar Backend Developer
De IT-Branche is mij niet vreemd, ik heb namelijk jaren gewerkt als Interactie Designer. Dat wil zeggen dat ik onderzocht welke behoeften gebruikers hebben en hoe deze te realiseren zijn in huidige of nieuwe applicaties van een bedrijf. Echter zag ik hier op een gegeven moment geen uitdaging meer in. Ik wilde wel verder in de IT, maar ik was klaar voor een nieuwe stap. Ik wilde zelf software vanaf scratch op leren bouwen. Als trainee bij Createment krijg ik de kans om dit te gaan doen bij de SNS bank!

Createment levert maatwerk
Vanaf het eerste mail contact met talentscout Tammy voelde de communicatie met Createment laagdrempelig. Er werd echt met mij meegedacht, zo werd er meteen realistisch gekeken naar wat mijn mogelijkheden waren. Ook de ontvangst op locatie voelde meteen goed, met een kopje koffie en een enthousiast “hallo Hielke! Goed dat je er bent!” Ik kan wel zeggen dat Createment kijkt naar waar je vandaan komt en hoe je je talenten verder kan ontwikkelen. Je gaat samen het traject in, je gaat het samen doen. Ik werd dan ook intensief begeleid in de verschillende stappen van de selectieprocedure. Van deze verschillende stappen zie ik ook zeker het nut in. Het zit gewoon goed in elkaar.

Coaching
Tijdens de trainingsperiode en nu tijdens mijn traineeship bij de SNS bank weet ik dat mijn coach Stefan 24/7 voor me klaar staat. Hij is er wanneer je hem nodig hebt, hij is betrokken en ik weet dat ik hem kan bellen wanneer ik daar behoefte aan heb. Samen met andere trainees en hem zit ik ook samen in een Whatsapp groep. Op mijn eerste werkdag kreeg ik een appje van Stefan: “Succes vandaag”! Dit bewijst wel weer hoe persoonlijk de begeleiding van Createment is en dat voelt goed!

Waar sta ik over een jaar?
Over een jaar hoop ik met mijn voeten in de klei te staan. Ik hoop dat ik dan goed geïntegreerd ben in één van de project teams en dat ik nog veel meer geleerd heb dan nu. Hoe meer ik leer, hoe meer ik me realiseer hoe veel er nog te ontdekken valt in de wereld van de softwareontwikkeling. Als het zover is, zal ik weer een blog voor jullie schrijven. Ik gok dat ik dan nog veel meer heb geleerd dan dat ik me nu voor kan stellen.

Tot dan!

Hielke

Is je interesse gewekt?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS