Liever bijdragen aan de energietransitie dan handelen in crypto 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

22-04-2024
2 min. read
Switch Stories

“Een leuke wereld, maar heel onstabiel.” Laat dit een les zijn voor iedereen die snel geld wil verdienen in de crypto. Hon Man Wong werkte een paar jaar als daytrader, maar koos voor de zekerheid van een IT-baan. Bij Alliander heeft hij de rust en zekerheid gevonden die hij zocht.  

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik zit in een leuk team dat pas net begonnen is. Ik ben in december van het vorige jaar begonnen en pas in januari startte dit team. Een unieke ervaring, omdat alles vanaf nul moet worden opgezet. We zijn meteen begonnen met een vrij complexe migratie, dus ook dat is nieuw. Heel gaaf om te doen. We heten Team Basic en we bouwen vooral API’s voor andere teams. We leveren – what's in a name – de basis voor veel andere producten, waarop andere teams verder kunnen bouwen.” 

“Mijn rol is Developer. Veel teams bij Alliander werken DevOps, waarbij Development en Operations gecombineerd worden. Het Ops-gedeelte is vrij nieuw voor me: ik leer nu heel veel over cloud-technologie. Je hoort weleens dat de (semi-)overheid altijd een beetje achterloopt qua technologie, maar dat is niet wat ik hier ervaar. Ze werken hier echt niet met oud spul, maar met het nieuwste van het nieuwste. Had ik niet verwacht, maar ik vind het superleuk. Mijn teamgenoten zijn ervaren, maar jong: de meesten zijn rond de 25. Maar ze weten ontzettend veel en ik kan veel van ze leren.” 

“Ik was niet op zoek naar een organisatie met een maatschappelijke impact, maar het geeft wel betekenis aan mijn werk" 

“Hiervoor was ik zelfstandig technisch analist. Ik analyseerde koersgrafieken en dat gebruikte ik om te daytraden. Eerst met aandelen, later ook met crypto. Een leuke wereld, maar heel onstabiel. De wetgeving veranderde en het werd me allemaal een beetje te onzeker. Ik ben ooit begonnen met een studie Informatica, maar heb die niet afgemaakt. Om die kennis weer een beetje op te vijzelen besloot ik een cursus Python te gaan doen. Dat beviel en ik besloot de IT in te gaan. Zo kwam ik bij Createment terecht. Concurrent Calco zou vanwege de ligging logischer zijn, maar vanwege de goede reviews koos ik voor Createment.” 

“Ik moest 2 assessments doen en ik vond het best pittig. Maar met een score van 80+ had ik het ruim gehaald. Er volgden 4 of 5 gesprekken bij Alliander voordat we eruit waren in welk team ik zou starten. Dat werd dus een nieuw te formeren team. Dat we met Alliander bijdragen aan de energietransitie, is een mooie bijkomstigheid. Ik was niet echt op zoek naar een organisatie met een maatschappelijke impact, maar het geeft wel betekenis aan mijn werk.” 

“Ik ben dan ook heel blij met mijn keuze. Dit is mijn eerste baan in de IT, dus mijn carrière moet nog van de grond komen. Mijn traineeship duurt nog een half jaartje, maar ik blijf nog wel eventjes want ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen. Ik ben helemaal weg uit het traden. Heerlijk rustig. Misschien koop ik voor de lange termijn ooit nog wat aandelen, maar ik wil er niet meer actief mee bezig zijn."  

 

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS