Over de vloer bij Jelmer (Simac)

Paul van den Hurk

Marketing Manager

24-08-2023
4 min. read
Createment Insights

Het zijn sportieve lui bij Simac. Nadat Dennis Rade me eerder uitnodigde om het interview wandelend te doen, kiest ook Jelmer ervoor om de buitenlucht op te zoeken. Sinds een paar maanden zit zijn traineeship erop, maar eigenlijk heeft hij zich nooit als trainee gezien. “Ik heb me altijd meer Simac-collega gevoeld.”  

“Drie maanden geleden stroomde ik uit als trainee en tekende ik mijn contract bij Simac. Maar al ver daarvoor voelde ik me collega. Ik ben hier vorig jaar in maart begonnen, dus ik draai al een tijdje mee. Eigenlijk vond ik alleen de eerste dag heel spannend. Maar vanaf het moment dat ik hier binnenliep, voelde ik me welkom en had ik het idee: dit gaat helemaal goed komen hier. Ik heb me dan ook altijd meer Simac-collega dan Createment-trainee gevoeld.” 

Dat goede gevoel had Jelmer vanaf de allereerste kennismaking met Simac. “Ik was me er heel erg van bewust dat dit een sprong in het diepe was. Wat als ik een foute keuze maak en het werk niet leuk vind? Simac vindt het vooral belangrijk dat ik op mijn plek zit en daarom is er alle ruimte om voor een andere afdeling iets anders te gaan doen. Gelukkig is het niet nodig geweest: ik heb het ontzettend naar mijn zin op mijn huidige werkplek.” 

Jelmer is Junior Engineer. Met zijn team draagt hij zorg voor het Remote Werkplekbeheer van klanten van Simac. “Mijn team maakt gebruik van een Microsoft-platform om laptops, computers en telefoons te managen. We zorgen er onder andere voor dat ze op de juiste momenten kunnen worden uitgeleverd, dat de beveiligingsinstellingen juist en up-to-date zijn en dat de benodigde applicaties erop staan. Vroeger moest je bij de ICT-helpdesk langs om dat soort dingen te regelen, nu doen wij dat op afstand. Dat doen we voor medewerkers van de meest uiteenlopende organisaties. Voor PSV bijvoorbeeld, maar ook voor zorginstellingen.” 

“De combinatie tussen mens en technologie maakt het voor mij helemaal af” 

Daarnaast fungeert zijn team als tweedelijnshelpdesk. Heeft een gebruiker een probleem dat de servicedesk niet krijgt opgelost, dan komt het bij Jelmer en zijn teamgenoten terecht. “Dat vind ik het gave aan mijn baan: door dit soort issues heb je echt klantcontact. En in veel gevallen kun je het euvel voor ze oplossen. Dat sociale aspect vind ik echt een toegevoegde waarde. De technologie vind ik heel interessant, maar de combinatie tussen mens en technologie maakt het voor mij helemaal af.” 

Zoals bijna iedere trainee, moest Jelmer alles leren. Werkelijk alles. “Van het platform Intune had ik nog nooit gehoord. En de ervaring die ik met IT had, waren de 2 maanden bootcamp bij Createment. Dus ik begon eigenlijk vanaf nul. In het begin was het vooral een kwestie van meekijken bij collega’s, maar al snel bemande ik ook de helpdesk. En mensen bellen, dat is best een dingetje. Het duurde een half jaar voor ik dat echt vol vertrouwen durfde te doen. Maar zeker in het begin keek er altijd iemand mee, dus er was een vangnet. De enige drempel die ik gevoeld heb, lag bij mezelf: ik was soms wat te bang of terughoudend om mensen ‘lastig te vallen’ met mijn vragen. Daardoor heb ik het mezelf in het begin best moeilijk gemaakt, want ik heb veel zelf uitgezocht terwijl ik het gewoon had kunnen vragen. Dom, want het is nog nooit gebeurd dat ik een vraag stelde en dat iemand daar bot op reageerde.”   

“Bij mijn vorige werkgever heb ik 9 jaar gewerkt. Hier denk ik het hier minstens zo lang vol te houden” 

Simac lijkt met Jelmer de komende jaren verzekerd te zijn van een loyale en toegewijde medewerker. “Ik ben best gevoelig voor sfeer en vertrouwen. En ik vind het prettig als ik niet onder mensen, maar met mensen werk. Dat gevoel had ik bij mijn vorige werkgever en daar heb ik 9 jaar gewerkt. Hier bij Simac heb ik datzelfde gevoel, dus ik hoop en denk het hier minstens zo lang vol te houden. Ik doe wat ik leuk vind en krijg de ruimte om te leren en te groeien. De komende tijd wil ik nog wat Microsoft-certificaten halen, met name in de cloud- en 365-omgeving. Daar is voor mij nog veel terrein te winnen. Maar ook de security-kant vind ik interessant. Er is zoveel! In deze fase wil ik vooral zoveel mogelijk nieuwe dingen leren. Uiteindelijk zou ik graag doorgroeien naar een aansturende rol, of juist richting Service Operation Management waarbij je direct voor een paar specifieke klanten werkt. Welk pad ik kies, zie ik later wel. Het is allang prettig om te weten dat er alle ruimte voor is.”  

Benieuwd wat Jelmer hiervóór deed? Je leest het hier.

Net als Jelmer de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS