“Hier geloven ze in mij, voelde ik” 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

16-05-2024
2 min. read
Switch Stories

Sommige ‘Switch Stories’ liggen nog vers in het geheugen. Voor andere moet je wat dieper graven. Anna Elgersma zit al 7 jaar bij Alliander en heeft inmiddels meerdere functies bekleed. “Zonder uitdaging sterf ik af.” 

“Wat ik voor mijn IT-carrière deed? Ik werkte als adviseur bij een bedrijfje dat orthopedische schoenen maakt. Daar kwam ik erachter dat ik handig was met computers. Alle computergerelateerde taakjes kwamen op mijn bordje en ik merkte dat ik daar steeds blijer van werd. Moet ik daar niet iets mee, dacht ik. Ik stuitte op de traineeships van Createment en een vacature voor BI-consultant bij Alliander. Om in aanmerking te komen voor een traineeship moest ik twee assessments doorlopen. Spannend, maar heel leuk. Dat ik beide assessments goed doorstond, gaf mijn zelfvertrouwen een boost. Deze mensen zien wat in mij en geloven in mij, voelde ik.”   

“Het was vervolgens een hele tour om binnen Alliander te geraken waar ik nu ben. Ik startte dus als BI-consultant. Wat die functie inhield? Ik kreeg een vraag vanuit de business. Bijvoorbeeld: hoeveel stations hebben we nu werkend? Dan moest ik data verzamelen, een en ander uitpluizen en een dasboard bouwen om die data inzichtelijk te maken. Het was een soort puzzeltje en dat vond ik erg leuk. Toen de functie inhoudelijk veranderde en me dat iets minder aansprak, ben ik als Java Developer aan de slag gegaan. Tijdens de bootcamp bij Createment had ik daar al wat over geleerd en op basis daarvan ben ik verder gegaan.”  

“Op een bepaald moment ben ik met Python gaan programmeren, binnen een ander team wat zich bezighield met informatiemodellering. Op Valentijnsdag 2019 – ik weet de datum nog exact – werd het team opgeheven. Wat ga ik nu doen, dacht ik. Een Data Architect vroeg me om me bij zijn team te voegen. Dus een week voor de lockdown stapte ik over naar data-architectuur. En daar zit ik nog steeds. Ik heb dus een aardig pad bewandeld binnen deze organisatie en dat is ook het mooie aan Alliander: als je aangeeft wat je wil, gaan we samen op zoek naar en oplossing. Een aantal keer mocht ik dus een totaal nieuw vak leren. Dat past bij me, die uitdaging. Zonder uitdaging sterf ik af. En wat ik door de jaren heen echt heb ervaren bij Alliander: het wordt hier niet als vervelend ervaren – misschien zelfs juist gewaardeerd – als je doorvraagt.” 

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS