Createment rent! Paul doet verslag

Paul van den Hurk

Marketing Manager

1-09-2022
1 min. read
Createment Insights

Ik werd aangevallen door een buizerd, stond oog in oog met een wild zwijn en vertrapte bijna een muis. Waar ik een paar maanden geleden nog dacht dat het supersaai zou zijn om voor een marathon te trainen, weet ik nu wel beter. Met bijna alle collega’s en een handjevol trainees bereiden we ons voor op de marathon van Eindhoven… en dat is best pittig, maar heel gaaf.

Vaak kijk ik met ontzag naar de motivatie, vastberadenheid en discipline waarmee trainees door het intensieve trainingsprogramma ploegen. Het hele idee vind ik gewoon vet: je kunt op IT-gebied nog niets (of bijna niets), wilt een volwaardig IT’er worden en zet 14 maanden lang alles op alles om je doel te bereiken. Als we die toewijding verwachten van onze trainees, moeten we als Createment-collega’s dan ook niet eens aan de bak, vroegen we ons af. Het idee om de marathon van Eindhoven te lopen was geboren.

Createment gaat niet over één nacht ijs. We werden medisch helemaal doorgelicht en onze fitheid werd getest. Vervolgens werden we gekoppeld aan een inspanningsfysioloog, die een op maat gemaakt trainingsprogramma in elkaar draaide. En nu? Lopen, lopen en nog eens lopen. Vier keer per week. Eergisteren liep ik een duurloop van 23 kilometer, vandaag een intervaltraining van 17 kilometer. Regelmatig denk ik: mijn god, wat een takkeneind. Maar dan komt er weer een liedje van Muse of Rammstein door mijn koptelefoon en denk ik: niet janken, rennen!

Op zondag 9 oktober is de marathon van Eindhoven. Al met al hebben we er straks 4 maanden naartoe gewerkt. Niet te vergelijken met de 14 maanden die onze trainees doorlopen, maar toch: het voelt alsof ik een klein beetje mag ervaren wat zij ervaren. Hopelijk kan ik na 42 kilometer nog ongeveer 500 meter doorschuifelen richting Stratumseind. Want ik zal het vieren alsof ik een vette IT-baan in de wacht gesleept heb.

Ook collega’s Olga, Vera, Rens en Jeroen lopen mee op 9 oktober. Benieuwd hoe het trainen hun vergaat? Over een paar weken het woord aan Olga.

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS