Parnav en Robin vielen met hun neus in de boter

Paul van den Hurk

Marketing Manager

12-10-2022
3 min. read
Switch Stories

Soms, heel soms heb je als Createment-trainee alle geluk van de wereld. En wordt het harde werken tijdens je traineeship onderbroken door... een supervette trip. Parnav Sira en Robin Volkers kunnen erover meepraten. Zij werden door hun kersverse werkgever Experlogix uitgenodigd om de oceaan over te vliegen. Robin vertelt over hun avonturen.

Hallo allemaal! Ik ben Robin Volkers, 27 jaar oud en ik kom uit Arnhem. Begin dit jaar ben ik gestopt met mijn studie International Business. Ik besloot dat ik wilde overstappen naar een carrière in de IT. Na in contact te zijn gekomen met Createment en het doorlopen van de sollicitatieprocedure heb ik een mentaal zware maar ontzettend leuke en nuttige training van 2 maanden bij Createment gehad.

Op 1 augustus ben ik bij Experlogix begonnen als Technical Support Engineer. Ik werk vanuit het kantoor in Veenendaal, maar het hoofdkantoor staat in Salt Lake City, Utah. Om de paar maanden organiseert Experlogix een Base Camp waar ze alle nieuwe medewerkers bij elkaar zetten om ze kennis te laten maken met het bedrijf. Zo werden ik en een andere stagiair van Createment, Parnav, die als Junior Software Developer bij Experlogix begon, uitgenodigd om naar Salt Lake City te vliegen! In deze blog zal ik iets vertellen over wat we hebben gedaan in de VS.

Op de eerste dag kwamen we samen op kantoor. Er was een ontbijt voor ons voorbereid en daarna kregen we een algemene introductie van de CEO. Ook gaven de diverse afdelingen presentaties. Superleuk om zo te leren wat de verschillende afdelingen doen. In de pauzes speelden we wat spelletjes om de andere nieuwkomers te leren kennen. In totaal waren we met ongeveer 40 mensen.

 

"Toen Createment me vroeg bij welk bedrijf ik zou willen werken, zei ik dat het een bedrijf moest zijn waar mensen op de eerste plaats komen"

 

Op de tweede dag gingen we naar een skigebied in de bergen. Het regende en was mistig, maar na ongeveer een half uur klaarde het weer op en kreeg je een prachtig uitzicht op de bergen en Salt Lake City op de achtergrond. Daarna gingen we in een mountain coaster en dineerden we op de bovenste verdieping van het resort, opnieuw met een prachtig uitzicht op de bergen.

Toen Createment me vroeg bij welk bedrijf ik zou willen werken, zei ik dat het een bedrijf moest zijn waar mensen op de eerste plaats komen. Deze week heeft me laten zien dat ze de perfecte match voor mij hebben gevonden. De bedrijfscultuur is enorm open, het is een platte organisatie, de leidinggevenden en CEO waren altijd in voor een lach en ik voelde nooit enige aarzeling om naar hen toe te stappen voor een gesprek.

De derde dag bestond uit meer presentaties, een diner en 's avonds gingen een paar van ons de stad in om een paar biertjes te drinken. Op de laatste dag had onze vlucht vertraging, dus besloten we de stad te verkennen en wat tijd te doden. We gingen op zoek naar lekker Amerikaans fastfood en wilden we de Salt Lake Temple zien, de belangrijkste kerk van de mormoonse religie. Helaas was die in aanbouw, maar we bezochten wel een kleinere kapel en het 'Tabernacle'.

De rest van de dag hebben we met elektrische scooters door de stad gereden, de hoofdstad van de staat Utah bezocht, gevoetbald met een groep Mexicanen en op typisch Nederlandse wijze met een E-bike naar het vliegveld gereden.

Al met al heeft deze ervaring me laten zien dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Createment heeft me geholpen om me voor te bereiden op mijn werk bij dit mooie bedrijf en deze ervaring überhaupt mogelijk gemaakt! 

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS