The Journey: Efim zit (bijna) 3 jaar bij APG

Paul van den Hurk

Marketing Manager

28-03-2024
2 min. read
The Journey

Nu we een aantal jaartjes meelopen, zien we dat er bij veel organisaties meerdere generaties Createment-'afstammelingen’ rondlopen. En dat voor het overgrote deel geldt dat ze hun draai bijzonder snel gevonden hebben. In The Journey belichten we de reis die talenten binnen dezelfde organisatie afleggen nadat ze een traineeship zijn gestart. Eerder bezochten we Isabelle Klootwijk, Dasha Korobeynyk en Sergio van Pul bij APG in Amsterdam. Nu worden we verwelkomd door Efim Shapiro.  

“Volgens mij zijn het alleen maar wegen en kantoren, maar we gaan het ontdekken.” Efim heeft geen hoge pet op van Amsterdam Sloterdijk, maar toch kiezen we voor een wandelingetje. “Mijn team komt eigenlijk nooit buiten, haha. Geen idee waarom, het is hier de vibe niet echt. In Heerlen, waar ook een kantoor van APG zit, is het gezelliger. Ik ben er 3 à 4 keer geweest en ik denk dat de mensen daar wat meer samen ondernemen, zoals een simpel wandelingetje. Hier in Amsterdam komen de collega’s echt om te werken en is men zelfstandiger.” 

De tak waar Efim werkt, is APG Asset Management en draagt zorg over het beleggen van geld. "Mijn functie? Ik ben DevOps Engineer, net zoals veel andere voormalig Createment-trainees. Ik ben in het Alternative Investments Team verantwoordelijk voor het programmeren in onder andere .NET en SQL. Maar eigenlijk werk ik aan alles wat onze systemen draaiende houdt. Programmeren vind ik het meest interessant, dus vandaar dat dat soort taken op mijn bordje terechtkomen. Maar ik vind het ook leuk om me bezig te houden met businessanalyse, want op die manier ben ik bij elke stap betrokken. Onze afdeling is best een eilandje en zo heb ik ook contact met de ‘business’: de andere afdelingen binnen APG. ”  

“We gaan over het welzijn van miljoenen mensen, dus we moeten ontzettend zorgvuldig zijn” 

En dat zijn er nogal wat. “Soms ontmoet ik mensen van teams waarvan ik nog nooit gehoord heb. Ik denk dat hier 2.000 mensen werken. Dat heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat je veel nieuwe mensen leert kennen. En het geeft stabiliteit als je voor zo’n grote organisatie werkt. Goede arbeidsvoorwaarden, prima salaris, vakantiedagen, opleidingsbudget, noem maar op. Dat is allemaal top geregeld. Aan de andere kant zijn we hier van het ‘polderen’, het duurt lang voordat er een beslissing wordt genomen. Er moeten veel betrokkenen ‘iets van vinden’ en dat gaat ten koste van de snelheid. Als je een systeem wil implementeren, moet dat langs een x-aantal teams. Dat is wel even wennen. Maar we zijn een pensioenuitvoerder en gaan over het welzijn van miljoenen mensen, dus we moeten ontzettend zorgvuldig zijn.” 

Met zijn People Manager heeft Efim het vaak over zijn toekomst bij APG. “Maar meerjarenplannen, daar doe ik niet aan. 5 jaar geleden zat ik in Barcelona. Geen idee wat ik over 5 jaar doe. Ik leef van maand tot maand. Maar het is fijn om de zekerheid te hebben dat ik nog jaren bij APG mag werken. En ik vind het belangrijk dat ik aan projecten werk die impact hebben. Zo lijkt het me ook gaaf om bijvoorbeeld ooit Product Owner te worden, omdat je in die rol nóg meer het verschil kunt maken. Met APG zorgen we ervoor dat mensen financiële stabiliteit hebben. Dat geeft een goed gevoel en het heeft een soort van noodzaak: APG moet gewoon blijven bestaan.”  

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS