Kevin werkte 13 jaar lang in een vriescel... en liep warm voor de IT 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

29-02-2024
3 min. read
Switch Stories

13 jaar lang werkte Kevin van Sloten bij hetzelfde bedrijf. En niet onder de gemakkelijkste omstandigheden. In een vriescel met –30°C! Nu, bij Transavia, kan hij gewoon in een T-shirtje naar het werk. “Mijn switch heeft supergoed uitgepakt.” 

“Ik zit nu 6 maanden bij Transavia en krijg steeds meer te doen. In het begin keek ik veel mee bij collega’s maar na een maandje kreeg ik een eerste opdrachtje en inmiddels heb ik steeds meer eigen projecten. Wat ik precies doe? Ai, dat is lastig uit te leggen haha. Mijn rol heet Applicatieconsultant en mijn team beheert het ticket- en reserveringsysteem van Transavia. Dat systeem kopen we extern in bij een leverancier en wij configureren het. Alle nieuwe toepassingen, applicaties en functies testen wij voordat ze in gebruik genomen worden.”  

“We werken in sprints, maar als ik iets niet in een sprint af krijg is dat geen ramp. Vaak zijn we afhankelijk van andere teams of externe partijen, dus soms is het lastig in te schatten hoeveel tijd je ergens mee kwijt bent. Laatst moest er iemand met me meekijken, maar die zat tot over z’n oren in het werk waardoor ik mijn taak niet binnen de sprint af kreeg. Dat is even balen, maar het hoort erbij. Sowieso heb ik niet zo’n last van stress. Omdat ik nog trainee ben, doet niemand er moeilijk over.” 

“We werken in 3 omgevingen: 2 testomgeving en een productieomgeving. In de testomgeving kun je doen wat je wilt. Maar maak je in de productieomgeving een foutje, dan zou je zomaar een vlucht kunnen cancellen. Dus voor de zekerheid vraag ik altijd even na of het klopt wat ik doe. Ik voel me echt het jochie dat net komt kijken. Dat is even wennen, want in mijn vorige baan wist ik alles. Mensen vroegen eerder iets aan mij dan aan de chef. Wat ik deed? Ik werkte in een vriescel, met een temperatuur van –30°C en wij bevoorraadden supermarkten met diepvriesproducten.”  

“Nadat ik een huis gekocht had en gesetteld was, dacht ik: dit is het moment om te switchen” 

“Het klinkt heftig, maar de kou viel wel mee hoor. Er staat geen wind en je bent natuurlijk in beweging. Stop je met werken, dan ga je wel kapot haha. Ik heb er altijd met plezier gewerkt, maar na al die jaren was ik toe aan iets nieuws. Ik ben er ooit begonnen als vakantiewerker en bleef er hangen nadat ik was gestopt met mijn studie Commerciële Economie. De IT leek me wel wat dus ik begon naast mijn werk met een cursus Data-analist. Dat beviel. Nadat ik een huis gekocht en verbouwd had en helemaal gesetteld was, dacht ik: dit is het moment om te switchen.” 

“Al snel in mijn zoektocht kwam ik Createment tegen. Een Facebook-advertentie. Beide assessments gingen vervolgens hartstikke goed. Dat was een opluchting en het gaf me het vertrouwen dat ik het traineeship aan zou kunnen. Wat heel toevallig was, was dat ik de eerste dag van de bootcamp Coco Clements en Ibou Bot tegenkwam. Zij deden tegelijkertijd met mij het tweede assessment, hadden klaarblijkelijk ook goed gescoord en nu vormden we samen een klasje. Wat ik bij Transavia zou gaan doen? Ik had geen flauw idee. Ik stap er gewoon in en zie het wel, dacht ik.” 

“Het heeft dus supergoed uitgepakt. Ik wilde heel graag die eerste stap in de IT zetten en van daaruit zou ik wel verder zien. Zo sta ik er nog steeds in. Ik ben een harde werker dus ik vertrouw erop dat ik mijn weg hier wel ga vinden.” 

Is je interesse gewekt?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS