Trainee Bob maakt van notuleren een feest

Paul van den Hurk

Marketing Manager

08-02-2023
2 min. read
Createment Insights

Waarom saaie aantekeningen maken als het ook leuk kan? Trainee Bob Vegter tovert zelfs gortdroge info om tot een vrolijk schouwspel. En dat is ook nog eens bijzonder nuttig.  

“Als ik iets leer, helpt het mij om iets niet alleen te horen of te lezen, maar om daar ook op een bepaalde manier mee aan de slag te gaan. Door het te tekenen in mijn geval. Het draagt vooral bij aan het onthouden en kunnen terughalen van stof. Als ik nu terugkijk naar mijn aantekeningen van een maand geleden, zie ik niet alleen wat ik geleerd heb, maar ook welke associaties ik maakte en wat ik erbij voelde. Aan mijn tekeningen kan ik bijvoorbeeld zien dat ik iets in de eerste week heel ingewikkeld vond, terwijl ik diezelfde materie nu helemaal begrijp. Voor mij is het superbelangrijk om te kunnen reflecteren op waar ik heen ga. Als ik aan mijn tekeningen terugzie dat ik er wekenlang de pest in heb, dan is het tijd om aan de bel te trekken, haha.”  

 

 

“Collega’s zagen er meteen de meerwaarde van in” 

“Ik teken al van jongs af aan. Heel de familie van mijn vaders kant is kunstenaar. En van mijn moeders kant ook. Ik heb het dus niet van een vreemde. Na de middelbare school ging ik naar de kunstacademie. Toen ik daarmee klaar was, ben ik gaan zzp’en als grafisch vormgever en daarnaast had ik een baantje in een copyshop. Dat was een mooie combi, want ik kon regelmatig tegen klanten zeggen: ‘Dat wat je hebt gemaakt, kan veel mooier.’ Daar kwamen best wat leuke opdrachten uit. Omdat ik meer structuur en zekerheid wilde, besloot ik dat ik toch iets anders ging doen. Dat werd de IT.” 

“Voordat ik bij Simac begon, vroegen ze me om een introductiestukje te schrijven voor de nieuwsbrief. Daarin had ik aangegeven dat van huis uit illustrator ben en daar werd meteen leuk op gereageerd. Veel collega’s zagen er meteen de meerwaarde van in, want ook in mijn rol als consultant is beeld heel bruikbaar. Want het zorgt ervoor dat de stof beter te begrijpen en behapbaar is en de meetings daardoor korter worden. Dat moet straks nog zijn weg vinden hoor, het is eerst vooral belangrijk dat ik in mijn functie groei. Maar het zou wel grappig zijn als illustratie straks terugkomt in mijn werk, terwijl ik daar nu dus een stap terug van heb gedaan.”  

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS