Over de vloer bij Jasper (GX Software)

Paul van den Hurk

Marketing Manager

30-11-2023
2 min. read
Createment Insights

Kom je bij GX Software over de vloer, dan is de kans groot dat je terug stapt in de tijd. Een van de overlegruimtes is ingericht als een huiskamer uit de jaren 70. Oubollige schilderijtjes en logge fauteuils. Het voelt alsof je bij je oudtante Corrie binnenwandelt. “Dat kenmerkt GX”, legt Jasper Kastelein uit, die er als Technical Consultant werkt. “Ze durven het hier anders te doen dan de rest.”   

Jasper is zelf net pas terug op de werkvloer. “Ik kom net terug van Castlefest. Een fantasy-festival, heel erg nerdy. Veel LARP’ers. Hier en daar wat boomknuffelaars. Het heeft een religieuze component: oorspronkelijk is het festival in het leven geroepen om de zonnegod te bedanken voor de oogst. Ikzelf ga voor de sfeer. Het is heel gemoedelijk en familiair.” Diezelfde classificaties heeft Jasper voor zijn werkgever. “GX Software heeft het Great Place To Work-certificaat. Ik weet niet precies wat het is, maar blijkbaar krijg je dat stempel niet zomaar. Ruim 90% van onze (ruim 100) collega’s geeft aan dat dit een geweldige werkplek is. Ik kan dat alleen maar beamen. Iedereen is heel erg open en bereid om elkaar te helpen. Createment dacht dat ik hier goed zou passen... en dat hebben ze goed ingeschat.” 

“Ik werk aan meerdere projecten. 2 dagen per week werk ik in een Scrumteam voor een autobedrijf: Oostendorp Autogroep. Daarnaast heb ik 2 interne projecten die mijn tijd innemen: voor de marketingafdeling bouw ik mee aan een calculatortool en ik werk aan een prototype van een product dat een klant gaat afnemen. Iedere donderdag zit ik op locatie bij Oostendorp. Een grote club, met tientallen locaties in Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. Dealers en werkplaatsen. Alles wat met autoservices te maken heeft, hebben ze. Er staan heel veel auto’s klaar om verkocht, verhuurd of geleaset te worden en dat worden allemaal opgevangen in een centrale database. Op de website wordt dat getoond aan de klant, waarbij je kunt filteren op bijvoorbeeld merk of type auto. Die database is er al een tijdje, maar wij zijn bezig met een redesign.” 

“Ik ben er niet zo goed in om alles te moeten vragen” 

Jasper is actief als back-end programmeur. “Front-end levert de html aan en wij implementeren dat in ons CMS (Content Management System). Ik doe dit sinds mei en van de redesign is het grootste gedeelte al volbracht. Ik ben er voor de puntjes op de i, zeg maar. Er kijkt een architect mee, die ervoor zorgt dat ik geen prutswerk oplever. Dit project wordt langzaam afgeschaald en ik kreeg onlangs te horen dat ik waarschijnlijk word ingedeeld bij een andere klant. Het liefst werk ik dadelijk 4 dagen per week aan één en dezelfde klant, want ik houd van stabiliteit en focus.” 

Bij GX Software loopt inmiddels een aardig legertje Createment-telgen rond. Voor het eerste ‘klasje’ van 5 trainees is een kennissessie gestart, onder begeleiding van een architect. “De software waarmee we werken is behoorlijk complex en voordat je alles gezien hebt, ben je 5 jaar verder”, legt Jasper uit. “Om dat iets te versnellen, wordt er over elkaars schouder meegekeken. Wij hebben eenzelfde groepje en zitten wekelijks samen om van elkaar te leren. Er wordt duidelijk merkbaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van ons als junioren. Erg prettig. Het is nu mijn doel om zelfstandiger te worden, want ik ben er niet zo goed in om alles altijd te moeten vragen, haha.”  

Wil je net als Jasper je IT-droom verwezenlijken?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS