Kilometervreter Folkert doorkruist Nederland voor zijn traineeship

Paul van den Hurk

Marketing Manager

11-04-2024
2 min. read
Switch Stories

Soms klagen trainees dat ze tijdens de bootcamp 2 dagen per week van pakweg Alkmaar, Enschede of Heerlen naar Eindhoven moeten reizen. De ware kilometerkampioen van dit jaar heet Folkert Brouwer én hij heeft nog nooit geklaagd over de afstand. “Je wilt toch de IT in? Dan hoort dit bij de investering”, aldus de Leeuwarder.  

“Ik heb er al een hele carrière opzitten. Ik zat in de HR, bij uitzendbureaus en detacheringsbedrijven. Ooit begonnen als recruiter, een tijdje accountmanagement gedaan en een tijdje een vestiging gemanaged. Ik was helemaal klaar met die wereld. Waarom? Het voelde niet meer goed. Ik had het idee dat ik totaal geen waarde toevoegde aan medewerkers, bedrijven of de maatschappij. ‘Dit is gewoon mensenhandel’, zei ik weleens gekscherend.”  

“Achteraf is de conclusie dat ik er gewoon te lang gezeten heb. Die wereld had geen geheimen meer voor mij. Ik kende alles van haver tot gort, waardoor iedere dag hetzelfde werd. In mijn laatste baan werkte ik veel met internationale studenten, die via ons een bijbaantje hadden. Was ik weer druk met iemand die niet kon werken omdat hij zijn rechterschoen niet kon vinden. Dat soort ongein. En dat gebeurde dan vaak op de avonden en in het weekend, waardoor je eigenlijk 24/7 met werk bezig was.” 

“De salarissen maken de IT ook aantrekkelijk” 

“Dat ik klaar was met de sector, dat stond buiten kijf. Maar wat dan? In mijn vrije tijd sleutel ik graag aan auto’s, en mijn affiniteit met techniek is er al van jongs af aan. En ik houd van plannen, dingen regelen en brandjes blussen. Vanuit die inslag dacht ik dat de IT wel iets voor me zou zijn. Ik wist dat het een heel dynamische wereld is. Bedenken, bouwen, implementeren... het loopt constant door elkaar heen. Daarnaast liggen de salarissen in de IT hoog, dus dat maakt het ook aantrekkelijk. Op zoek naar traineeships kwam ik Createment tegen en op basis van de duur van het traineeship (14 maanden) en de lovende reviews werd dit mijn keuze.” 

“En de rit Leeuwarden-Eindhoven? Tja, dat was een keuze. Op goeie dagen deed ik er 2,5 uur over, op slechte 4 uur, enkele reis hè. Maar het is maar voor 2 maanden en een paar dagen per week. Maar als je de IT in wilt, hoort dit gewoon bij de investering. Als je wat wilt bereiken, moet je offers brengen. Na die bootcamp startte ik bij Transavia op Schiphol en dat is ook 2 uur rijden. Ik heb het er graag voor over. Je bent gewoon wat later thuis en ik hoop dan altijd dat het eten al klaar staat. Wat meestal niet zo is, haha.” 

“Bij Transavia ben ik nu ICT Consultant en beheer ik met mijn team zo’n 40 applicaties op het gebied van Finance en... HR! Komt die ervaring die ik in het wereldje heb opgedaan me toch nog van pas.”  

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS