Even voorstellen: Anke van der Heijden, Talent Manager

Paul van den Hurk

Marketing Manager

12-05-2022
3 min. read

Anke is de nieuwste aanwinst van Team Createment. In haar rol als Talent Manager is ze een belangrijke schakel in de Createment trajecten en zorgt ze er, met veel persoonlijke aandacht voor kandidaten, trainees en opdrachtgevers, voor dat deze een succes worden. We stellen Anke graag aan je voor!

Hee Anke, vertel eens iets over jezelf.
Waar zal ik eens beginnen? Ik woon in Vught samen met Hans en onze drie kinderen Joep, Sepp en Rosa. Ik heb een propedeuse Economie gehaald aan de Universiteit van Maastricht en daarna Internationale Betrekkingen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn studie heb ik 15 jaar bij de overheid gewerkt in verschillende functies als beleidsadviseur, managementadviseur en projectleider (bij de Provincie Noord-Brabant en BrabantKennis). Zo’n vijf jaar geleden heb ik een ander pad gekozen in mijn werk: van de focus op beleidsinhoud, (politiek-bestuurlijke) processen en organisatieontwikkeling naar persoonlijke ontwikkeling van mensen. Ik ben ontzettend blij dat ik deze weg ben ingeslagen want het allermooiste vind ik om mensen te zien groeien. De afgelopen vijf jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt als projectleider van Traineeprogramma De Toekomst van Brabant en ik heb nu heel veel zin om bij Createment aan de slag te gaan en weer nieuwe trainees en organisaties verder te helpen in hun ontwikkeling!

Jouw ervaring sluit natuurlijk supermooi aan bij deze nieuwe rol. Maar we zijn ook benieuwd: wie ben jij als persoon?
Als ik mijn karakter in een paar woorden zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: empathisch, betrokken, enthousiast, flexibel en stressbestendig.

Kun je nog eens uitleggen wat jouw rol binnen Createment wordt?
Ik ga als Talent Manager aan de slag bij Createment. Ik ga me bezighouden met het selecteren van kandidaten voor de verschillende vacatures. Daarnaast ga ik de trainees begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, onder andere door coachgesprekken te voeren en trainingen te geven.

Best een brede rol dus. Waar krijg jij nou echt energie van?
Ik krijg er energie van als ik mensen zie groeien. Dat kan heel verschillende vormen hebben: mooie stappen maken in een baan of carrière, maar zeker ook stappen op persoonlijk vlak, die voor anderen misschien niet direct zichtbaar zijn maar veel betekenis kunnen hebben voor iemand. Bijvoorbeeld het overwinnen van een angst door tóch iets te doen wat je eigenlijk spannend vindt of je bewust te worden van je patronen, overtuigingen en drijfveren waardoor je dingen anders kunt doen of ervaren. Ik geloof erin dat als mensen worden ingezet op hun talenten, ze de beste versie van zichzelf worden, met het meeste plezier werken en het meeste kunnen toevoegen aan een organisatie. Heel mooi om te zien als dat gebeurt!

Mooi, en wat betreft je vrije tijd?
Ik word heel blij van de zon, lekker en gezond eten, afspreken met vrienden, sporten, en gezellig op pad met mijn vriend en onze drie kinderen!

Waar kijk je het meest naar uit in je nieuwe baan?
Nieuwe mensen en organisaties leren kennen en een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de trainees.

Ik hoop dat we veel mensen een boost kunnen geven in hun (nieuwe) carrière, waardoor zij nieuwe perspectieven hebben, nieuwe deuren opengaan en zij nieuwe talenten van zichzelf ontdekken. En dat we organisaties blij kunnen maken met nieuw talent. Ik wil zelf ook altijd blijven leren en hoop ook een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Createment.

Dat is een mooie ambitie. Kunnen we als afsluiter nog een leuk weetje over jou delen?
Ik vind het leuk om boeken, verhalen of gedichten als inspiratie te gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling. Bij mijn vorige baan heb ik in mijn sollicitatie bijvoorbeeld een gedicht gebruikt. Een grote inspiratiebron en een van mijn lievelingsschrijvers is Toon Tellegen: kleine verhaaltjes met een mooie boodschap.

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Createment? Bekijk onze vacatures. 

GERELATEERDE
BLOGS