Werken in de IT zonder ervaring

Paul van den Hurk

Marketing Manager

14-09-2022
2 min. read
Createment Insights

Als je het hebt over werken in de IT, dan heb je het over constant leren en jarenlange baangarantie. Maar is die mogelijkheid er ook voor mensen zonder IT opleiding of ervaring? Jazeker! Werken in de IT zonder ervaring én direct betaald krijgen... het bestaat. In deze blog leggen we je precies uit hoe dit werkt.

Talent en vaardigheden zijn belangrijker dan opleiding

Je hebt interesse in de IT, maar geen diploma of ervaring in dit vakgebied. Het vinden van een baan in de IT lijkt dan ver weg en ingewikkeld, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Nederlandse organisaties schreeuwen namelijk om talentvolle IT’ers!

Het vinden van deze IT’ers blijkt voor veel organisaties alleen een grote uitdaging, simpelweg omdat er niet voldoende mensen met relevante diploma’s en ervaring beschikbaar zijn. Precies om deze reden kijken steeds meer bedrijven tegenwoordig verder dan alleen je cv. Deze bedrijven zijn op zoek naar mensen met de juiste drive en affiniteit om zich het IT vak snel eigen te maken.

Hoe ziet een dergelijk traject eruit?

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je de overstap naar IT kan maken. Dat gaan we je uitleggen. Een van de meest populaire methodes om een IT carrièreswitch te maken is via een traineeship. Tijdens een dergelijk traineeship – waarin je direct betaald krijgt – ga je van start met een korte, maar zeer intensieve trainingsperiode van een of twee maanden. Na deze trainingsperiode ben je klaar om een jaar lang aan de slag te gaan als IT trainee bij het bedrijf, waar je jouw skills verder gaat ontwikkelen. Tijdens dit jaar krijg je bovendien nog meer (praktische) IT-trainingen en softskillstrainingen om jouw aanpassingsvermogen, leervermogen, communicatieve vaardigheden en samenwerken naar een hoger niveau te tillen. Na dit jaar staat je niks meer in de weg om te gaan knallen als IT-professional. Bij het bedrijf dat je inmiddels door en door kent en met een vaste baan in de pocket.

Zij gingen je voor...

Dat je echt geen ervaring of opleiding hoeft te hebben, bewijzen onze trainees. Uit de meest diverse uithoeken kloppen ze bij ons aan. Zo was Robby jarenlang brandweerman maar moest hij het werk noodgedwongen stopzetten, had Iris (voor velen) een droombaan als dolfijnentrainster en vloog Yonatan als professioneel danser de wereld over. Ze maakten allemaal de switch naar de IT... en dat pakte behoorlijk goed voor ze uit. 

Wil jij ook graag aan de overstap maken en werken in de IT? Bekijk dan onze vacaturepagina voor de huidige traineeships of neem contact met ons op.

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS