The Journey: Sergio zit 6 maanden bij APG

Paul van den Hurk

Marketing Manager

17-04-2023
3 min. read
The Journey

Nu we een aantal jaartjes meelopen, zien we dat er bij veel organisaties meerdere generaties Createment-'afstammelingen’ rondlopen. En dat voor het overgrote deel geldt dat ze hun draai bijzonder snel gevonden hebben. In The Journey belichten we de reis die drie talenten binnen dezelfde organisatie afleggen nadat ze een traineeship zijn gestart. Na Isabelle Klootwijk en Dasha Korobeynyk is het nu de beurt aan Sergio van Pul, die een half jaar geleden startte bij APG. 

“Dit is best een uitdaging voor me. In oktober 2022 ben ik hier begonnen. Een grote organisatie, waar het even duurt voordat je je weg vindt. Mijn team telt 10 tot 12 mensen en dat wisselt constant een beetje. Mensen komen en mensen gaan, dat maakt het dynamisch. Dat de helft hier in Amsterdam werkt en de andere helft in Heerlen, versterkt dat nog eens.” Sergio zit op de afdeling Self Service & Data Science. Net als aan Isabelle en Dasha stel ik hem de vraag of hij in jip-en-janneketaal kan uitleggen wat hij doet. “Wij beheren de selfservicetools die de business gebruikt om zelf data-analyses te doen. Ze kunnen data inlezen, transformeren, er rekeningen op loslaten en dashboards bouwen. Zo houd je bij of je nog op koers zit met je investeringen.” 

“Het puzzelen vind ik het leukst” 

Sergio en zijn team zorgen ervoor dat alle platforms blijven draaien, maar ze geven ook advies aan gebruikers. “We helpen ze analyses en dashboards op te zetten en leren ze hoe ze met de tools moeten werken. Best divers.” Toevallig staat er bij Isabelle, Dasha en Sergio dezelfde titel op het naamplaatje: DevOps Engineer. “Mijn functie bestaat voor een deel uit operationeel management. Maar het gebeurt ook vaak dat een gebruiker iets wil qua dashboarding of berekening, maar zelf vastloopt. Dat uitzoeken, het puzzelen, dat vind ik het leukst. Soms is die gebruiker ook helemaal niet thuis in die tool en heeft hij of zij jarenlang alles in Excel gedaan. Het idee is dat wij ze de kennis bijbrengen waarmee ze het uiteindelijk zelf kunnen. Leuk, maar ook best druk vanwege de vele verantwoordelijkheden die op je afkomen.” 

Nu het eerste halfjaar erop zit, maakt Sergio de balans op. Er is nog veel, heel veel te leren. Maar hij heeft ook al zijn waarde voor APG. “Ik merk sinds een maandje dat collega’s met vragen naar mij komen. En dat ik die kan beantwoorden! Mooi toch? Maar er zijn tig dingen waar ik totaal niets vanaf weet en waarmee ik steeds bij een collega moet aankloppen. Geen probleem, dat is gewoon hoe het hier werkt. Je leert van collega’s. Iedereen weet een stukje en we proberen samen overlap te creëren. En vanuit APG worden tal van trainingen aangeboden. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om je op weg te helpen.”  

“Ik heb nog zeker een jaar nodig om alles te doorgronden” 

Het klinkt alsof er een stevig beroep gedaan wordt op je zelfredzaamheid. Toch pareert Sergio dat: “Er is een People Manager, met wie ik eens in de 6 weken incheck: hoe gaat het, wat zijn mijn ontwikkeldoelen, wat heb ik nodig, wat is mijn plan om mijn doelen te behalen en hoe plan ik er tijd voor in? Probeer ik het in te bedden in mijn werk of moet ik wat tijd vrijmaken voor zelfstudie? Al dat soort dingen bespreken we.” Voorlopig kan Sergio zijn hart ophalen. “Mijn afdeling is zo divers dat ik nog minimaal een jaar nodig heb om alles te doorgronden. En ik weet zeker dat we over een jaar of 5 weer met andere tools en toepassingen werken. Je bent hier dus nooit uitgeleerd.”  

Net als Sergio de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS