Geoffrey is een van de eerste Createment-vondsten in België

Myriam Boudry

Business Developer

13-02-2024
2 min. read
Createment Insights

Createment is met name actief in het land van oprichting, Nederland. Maar ook in België hebben we inmiddels vaste voet aan de grond gekregen. Bij Digitalum lopen onze trainees Chris en Sam rond. En bij Centric is op de helpdeskafdeling Geoffrey de Mey aan de slag gegaan.  

Mie Desrumaux was als Business Unit Manager direct betrokken bij de aanstelling van Geoffrey. “Het is niet eenvoudig om aan IT-personeel te komen”, weet ze. “Zeker in West-Vlaanderen niet. We wijken hier iets af van Gent, Antwerpen en Brussel, waar plat gezegd met iets meer centen gegooid wordt. Voor een helpdeskfunctie zijn niet alleen de IT-kwaliteiten belangrijk, maar ook de communicatieve vaardigheden. Bovendien moet je Frans, Nederlands en Engels spreken. Dat maakt het een lastig profiel.”  

In de zoektocht naar talent stuitte Centric op Createment. “Wat Createment bijzonder maakt, is de test die ze kandidaten voorleggen. Slaag je voor de test, dan ben je capabel om snel bij te leren. Voor mij was dit een nieuwe manier van werken en het was erg aangenaam om te ontdekken dat het werkt.” Toch ligt er ook een belangrijke taak bij de opdrachtgever. De juiste begeleiding maakt het verschil tussen slagen of falen, weet Mie. “Er zitten twee ontzettend goede coaches op de helpdeskafdeling, van wie eentje het volledige opleidingstraject op zich neemt. Je krijgt echt een opleiding op de werkvloer. Eerst kijk je mee met een collega en daarna draaien we de rollen om en ga je zelf aan de slag terwijl een ervaren collega over je schouder meekijkt. Het is een beetje afhankelijk van de nieuwe collega hoe snel hij of zij op eigen benen staat.” 

“Als Geoffrey zijn ogen en oren openhoudt, zal hij merken dat de helpdesk de kweekvijver van Centric is” 

Geoffrey is als een speer uit de startblokken gekomen. In oktober 2023 is hij bij Centric begonnen. Mie: “Toch lijkt het alsof hij hier al jaren rondloopt.” Zelf is hij ook blij met zijn (her)start in de IT. “Ik was buschauffeur en had voorheen wat IT-ondersteuning gedaan. Die kant wilde ik graag weer op. Op Facebook kwam ik een advertentie tegen die me vertelde dat ik me kon laten omscholen. Ik ga eens kijken, dacht ik.”  

Velen die via Createment in de IT aan de slag gaan, moeten het vak nog compleet leren. Geoffrey had al wat ervaring. “Een volledige leek was ik niet, maar ik was er lang uit geweest. Het was even wennen om er weer in te komen, maar ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. Ik doe iets wat ik heel leuk vind om te doen en dat geeft veel rust. Het is een prettige omgeving: een mooi bedrijf en leuke collega’s. Ik leer ontzettend veel: vandaag heb ik weer iets gedaan wat ik nog nooit heb gedaan. En ik krijg veel kansen om me de komende tijd verder te ontwikkelen.”     

Meestal stelt Createment een paar kandidaten aan de opdrachtgever voor, waarna die kan bekijken wie het beste bij de bedrijfscultuur en in het team past. Bij Centric was dat niet nodig. Geoffrey bleek een voltreffer. “Het is inderdaad de enige kandidaat die we gezien hebben. We waren snel overtuigd. Als hij zijn ogen en oren openhoudt, zal hij merken dat de helpdesk de kweekvijver van het bedrijf is. Hij kan vanuit hier perfect doorgroeien.”  

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS