“Soms moet je het gewoon aandurven iets nieuws te doen” 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

19-04-2024
2 min. read
Switch Stories

Zelf noemt hij het een gokje. De switch naar de IT was voor Efim Shapiro geen uitgemaakte zaak. Toch heeft het enorm goed voor hem uitgepakt. De geboren Rus heeft zijn draai helemaal gevonden in Nederland en bij APG. “Ik krijg hier alle kansen om me te ontwikkelen.” 

“Ik ben in 2019 tijdens mijn studie naar Nederland gekomen. Ik ben Master in Arts & History, waarbij ik me gespecialiseerd heb in Urban Studies en Creative Industries. Het opmerkelijke aan mijn studie was dat ik een half jaar in drie steden moest verblijven: Glasgow, Barcelona en Rotterdam. In die laatste stad ben ik blijven hangen.” 

“Na mijn studie heb ik in de muziek gewerkt en akoestische concerten georganiseerd. 2020 was geen goed jaar. Door corona viel alles stil. Wat ga ik nu doen, dacht ik. Mijn Russische komaf maakte het vinden van een baan niet gemakkelijk. Op LinkedIn zag ik een vacature bij Createment voorbijkomen en de IT leek me wel interessant. Heel eerlijk, het was een gokje. Affiniteit met het vak had ik niet, maar ik ben wel altijd technisch vaardig geweest. Dus ik dacht dat ik het wel in me zou hebben om een goede IT’er te worden. Gelukkig dacht Createment dat ook, nadat ik het assessment goed doorstond. En APG vervolgens ook. En hier zit ik nog steeds!”  

“Ik vind het leuk om verschillende culturen te leren kennen” 

“Soms moet je het gewoon aandurven iets nieuws te doen. Soms werkt het en soms niet. Gelukkig heeft het voor mij goed uitgepakt. Ik had mijn zinnen gezet op APG, vanwege de aard van het bedrijf en de reisafstand: ik woon in Rotterdam, dus Amsterdam is prima te bereizen. En wat ik leuk vind: APG is qua personeel een dwarsdoorsnede van Nederland. Hier in Amsterdam werken Randstedelingen, in Heerlen werken Limburgers. Ik ben dus zelf geen Nederlander, dus vind het leuk om die verschillende culturen te leren kennen. Ik zie verschillende stukjes van Nederland. En APG heeft best een internationaal karakter. We zijn geen Amazon of Booking.com, maar er werken veel buitenlanders.”  

“Ik ben ontzettend blij met mijn keuze. Dit is mijn eerste kantoorbaan en ik had me geen betere werkgever kunnen wensen. Ik krijg bij APG alle kansen om me te ontwikkelen en omdat het zo’n grote organisatie is, is er nog superveel te leren. Ik blijf nog eventjes!”

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS