Over de vloer bij Parnav en Robin (Experlogix)

Paul van den Hurk

Marketing Manager

28-03-2023
4 min. read
Createment Insights

Het blijft bijzonder. Tijdens de eerste twee maanden bootcamp hoor je trainees regelmatig zuchten en steunen. Niet gek, gezien het intensieve trainingsprogramma en de ingewikkelde lesstof. Maar bezoek je ze een aantal maanden later op hun nieuwe werkplek, dan is die vermoeide blik als sneeuw voor de zon verdwenen. Zo ook bij Experlogix, waar Parnav en Robin me met een grote glimlach ontvangen. “Wij zitten hier echt goed, ja!”   

In het Utrechtse Veenendaal hebben Parnav Sira (rechts, 22) en Robin Volkers (28) hun draai snel gevonden. Niet omdat de materie waarmee ze zich nu bezighouden gemakkelijker is dan de bootcamp – integendeel zelfs – maar omdat ze in een omgeving zijn beland waarin ze optimaal kunnen leren én presteren. Robin: “Ik zit hier heel goed op mijn plek en merk dat ik me iedere dag ontwikkel. Vooral de laatste maanden kan ik steeds zelfstandiger werken, waar ik eerder vooral meekeek. Ik ben verantwoordelijk voor de triage: het beoordelen en verdelen van alle binnenkomende tickets. Dat gaat steeds beter. Bovendien zit ik in een superleuk team en is Experlogix een fijne club om voor te werken.”  

“Ik leer razendsnel bij” 

Daarover gesproken, wat doet Experlogix eigenlijk? Een blik op de website leert dat de organisatie gespecialiseerd is in CPQ en Document Generation. “CPQ staat voor Configure, Price, Quote”, legt Parnav uit. “En hiermee vereenvoudig en versnel je offerte- en bestelprocessen. Bijvoorbeeld: je wilt een offerte uitbrengen voor een stoel. Die bestaat uit losse poten, een zitting, verschillende materialen, een bepaalde kleur verf. Al die specificaties leiden tot een prijs. En vervolgens kom je tot een quote: een gedetailleerde kostenraming op basis van de specificaties.” Document Automation is vervolgens de tool om persoonlijke offertes en voorstellen aan te maken, te beheren, te verzenden en elektronisch te laten ondertekenen in een geautomatiseerd proces. 

Parnav en Robin startten tegelijk. Eerst met twee maanden bootcamp bij Createment in Eindhoven, daarna bij Experlogix in Veenendaal. Eenmaal op de werkvloer gingen ze hun eigen weg. Robin bestiert als Technical Support Engineer de supportafdeling, Parnav is Software Developer (“Daar staat nu nog Junior voor, maar dat duurt niet lang meer, haha”). “Als een klant een nieuw product installeert, loopt dat via ons”, vertelt Robin. “Maar ook wanneer er problemen zijn, wordt support gevraagd uit te zoeken wat er aan de hand is. Toe nu toe is het heel uitdagend, want er zijn ontzettend veel verschillende foutmeldingen. Heel vaak denk ik: ik heb geen idee, laat ik maar even een collega inschakelen. Gelukkig kan ik altijd mijn leidinggevende om uitleg vragen. Op die manier leer ik razendsnel bij. Ik weet nog lang niet alles, maar heb wel mijn waarde voor het bedrijf.” 

“Ik was verbaasd: hebben jullie echt het vertrouwen dat ik dit al kan?” 

Ook Parnav begon op nul. “Ik wist niks van programmeren. Op de middelbare school had ik informatica en daar kwamen HTML en CSS voorbij, maar dat stelde niets voor. Dus tijdens de bootcamp bij Createment moest ik aan de bak. Jullie noemen het weleens een ‘snelkookpan’, toch? Daar kan ik me helemaal in vinden. Bij Experlogix gaat het ook snel, maar op je eigen tempo. Mocht het te hard gaan, dan kan je dat aangeven. Na 2 of 3 cursussen werd ik in het diepe gegooid. Ik kreeg mijn eigen work items (taken) toegewezen en werd aan het werk gezet, waarbij ik altijd collega’s kon aanklampen als ik vragen had. Hoe dat werkt? Je schrijft je code, iemand kijkt mee en daarna volgt de quality assurance: er wordt getest of het product nog steeds werkt met jouw nieuwe code. Is dat het geval? Dan wordt jouw bijdrage definitief aan het product toegevoegd. In het begin was ik best verbaasd: hebben jullie echt het vertrouwen dat ik dit na 3 maanden al kan? Maar op een gegeven moment vind je je flow en krijg je dat vertrouwen zelf ook.” 

Op het kantoor in Veenendaal werken zo’n 50 à 60 mensen. In totaal telt Experlogix iets meer dan 300 medewerkers, verdeeld over Nederland, België, de V.S. en Canada. Parnav en Robins introductie was een bijzondere, want hij vond plaats in Salt Lake City. “We hebben echt geluk gehad, want het was de laatste keer dat alle nieuwe werknemers daar werden uitgenodigd voor een bootcamp. Nu zijn dat soort tripjes verleden tijd”, vertelt Robin. “Nee joh”, pareert Parnav. “De afdelingen sales, service en success zijn laatst naar de Bahama’s geweest!” Feit blijft dat het cool is om voor zo’n grote internationale club te werken, vindt Robin: “Ook al spreek ik mijn Amerikaanse collega’s zelden, het is toch fijn om kennis gemaakt te hebben.”  

“In de zomer ga ik 2 weken remote werken vanuit Thailand. Een soort van proefdraaien.” 

Zelf is Robin ook van plan om de oversteek te maken. Niet naar het Westen, maar naar het Oosten. Robin: “Ik heb plannen, ja! Mijn vriendin woont in Thailand en ik wil begin 2024 bij haar gaan wonen. Ik heb het tijdens mijn sollicitatie uitvoerig besproken en hoewel mijn manager me het liefst hier zou willen houden, begrijpt hij mijn wens. In de zomer ga ik 2 weken remote werken vanuit Thailand. Een soort van proefdraaien. Ik kan straks mijn werk vrij zelfstandig uitoefenen, dus ik hoop dat het goed uitpakt. Maar dat Experlogix hierin wil meedenken, is al geweldig.”

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS