“Een traineeship bleek het passende puzzelstukje” 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

12-01-2024
2 min. read
Switch Stories

Theorie of praktijk? De schoolbanken of de werkvloer? Justin de Jong koos – nadat hij op het eerste was uitgekeken – voor het laatste. Een keuze die hem geen windeieren heeft gelegd.  

“Ik deed een opleiding voor signspecialist. Wat dat is? Dat moet ik aan iedereen uitleggen, haha. Het is een heel creatieve studie. Je kent die werkbusjes die overal rondrijden? Met die bestickering erop? Tijdens mijn opleiding leerde ik die prints te ontwerpen en hoe je de bestickering aanbrengt. Dus ik was heel veel aan het ontwerpen. Uiteindelijk heb ik nooit een baan gehad in die richting. Na mijn opleiding ging ik de hbo-studie Communicatie en Multimedia Design doen: grafisch vormgeving met een stukje coderen. Maar het niveau lag erg laag, want al mijn medestudenten kwamen net van de havo af. Ik raakte verveeld en dacht: dit heeft geen enkele zin.” 

“Wat ik wél opgepikt heb tijdens die hbo-opleiding? Dat dat stukje coderen me erg aansprak. Het bleek de stap naar de IT. Ik was klaar met school en wilde aan de bak. Een traineeship bleek het passende puzzelstukje. Want je gaat iets doen wat je leuk vindt, zonder daar heel veel opleiding voor gehad te hebben. Google bracht me bij Createment. Op vier verschillende vacatures had ik gesolliciteerd. Geen half werk, haha. De assessments gingen wel lekker. Ik had wel verwacht dat ik een voldoende zou halen en dat gebeurde ook.” 

“Het is goed dat die assessments er zijn. Ik tankte vertrouwen uit het feit dat ik het gehaald had en wist daardoor dat ik zou kunnen meedraaien in het traineeship. Nu zit ik bij GridXperts, samen met trainees Tom en Sven. Ik ben heel blij met de stap van school naar werk. Voor mijn gevoel heb ik meer vrijheid: ik werk van 9 tot 17 uur, dus in de weekenden en de avonden ben ik vrij. Terwijl, als je op school zit, ben je vaak in de avond en op zondag nog aan opdrachten aan het werken of aan het leren. Dit is veel fijner. En mijn werk is heel uitdagend. Ik heb dagelijks het gevoel: ik was weer nuttig vandaag.” 

“GridXperts is pas net opgericht en een superklein bedrijfje. Maar ik zit hier heel goed en wil heel graag meegroeien. Het is heel leuk om ergens ‘de eerste’ te zijn. Of ik het grafisch ontwerpen mis? Geen moment, want ook in deze rol kan ik mijn creativiteit kwijt want ik ben veel aan het puzzelen.”  

Wil jij Justin achterna de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS