Talent Manager Willem meldt zich

Paul van den Hurk

Marketing Manager

22-04-2023
2 min. read
Createment Insights

Eindelijk een Talent Manager zónder lang blond haar! Willem Vreeswijk voegt zich bij Vera, Olga en Pleun en gaat talenten met raad en daad bijstaan tijdens hun traineeship. De afgelopen 5 maanden zat de voormalig politieagent op Bali maar voor een vette uitdaging als deze maakt hij graag de oversteek, toch Willem?  

“Ja, ik had er meteen een goed gevoel bij. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek zat ik nog op Bali. Dat moest dus via Teams. En zonder dat ik er een stap had binnengezet, was ik al direct heel enthousiast over Createment. Ik ben 31 en heb al heel wat dingen gedaan, dus inmiddels weet ik wat ik wil en wat ik kan. En ik heb geleerd om naar mijn gevoel te luisteren. Vanaf de eerste kennismaking met Createment zei ik tegen mijn vriendin: ‘Dit wordt ‘m.’” Toch knap als je slechts twee mensen een uurtje via een schermpje gesproken hebt. Wat gaf Willem de doorslag? “Ik wist wat ik zocht in een baan: ruimte voor initiatief, autonomie, een klein team en een veilige cultuur. Ik kon ze allemaal afvinken.” 

Van de functie had Willem nog nooit gehoord, bekent hij schoorvoetend. “Ik zag het voorbijkomen op LinkedIn en bij toeval heb ik erop geklikt. Maar toen ik de vacaturetekst las, dacht ik: dat komt aardig overeen met wat ik zoek! Ik ben onder andere woonbegeleider geweest voor daklozen en verslaafden en hoewel het een totaal andere doelgroep en branche is, zag ik raakvlakken. Mensen in hun kracht zetten, voornamelijk. Ze op weg helpen. Dat ligt me. Eerder was ik politieagent en dat is natuurlijk ook mensenwerk. En de afgelopen 3 jaar heb ik samen met mijn vriendin Bo mensen gecoacht op het gebied van vitaliteit.” 

“Mijn positieve gevoel werd alleen maar sterker” 

Totdat Bo, Willem en hun zoontje Benja (van bijna 2) in oktober de voordeur achter zich dichttrokken en naar het Oosten vlogen. “Indonesië, Australië, Maleisië en weer Indonesië”, somt Willem op. “5 maanden zijn we weggeweest. Heerlijk, alleen maar gereisd en niets aan werk gedaan. Die tijd met je gezin is onbetaalbaar, je ziet elkaar zoveel meer dan thuis.” Toen het einde van de wereldreis in zicht kwam, begon Willem zich al te oriënteren en kreeg hij Createment dus in het vizier. “Na dat Teams-gesprek spraken we af dat ik langs zou komen zodra we terug in Nederland waren. Ook dat gesprek verliep goed, ik schoof aan bij de lunch en mijn positieve gevoel werd alleen maar sterker.” 

Dat was van beide kanten zo, want Willem werd aangenomen. Inmiddels zit hij in zijn 4e week en is hij veel op pad met de andere Talent Managers. “Wat me opvalt, is dat weinig is vastgelegd in regels of procedures. Bij de politie was ik enorm veel tijd kwijt met verslaglegging en administratie, terwijl we hier veel meer hands-on werken. Je bepaalt zelf je prioriteiten en gebruikt je voelsprieten om in te schatten welke trainees even wat extra aandacht nodig hebben. En er is veel intervisie: met de Talent Managers bespreken we constant wat er speelt en wat het juiste is om te doen. Heel leerzaam. Voor mij is dit een goede keuze geweest.”  

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS