Van hotelmanager naar Java Developer 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

20-09-2023
2 min. read
Switch Stories

Een opvallend gegeven: van alle mensen die zich bij ons aanmelden, zijn er verdraaid veel afkomstig uit de horeca. Wanneer de hoge werkdruk en onregelmatige werktijden je tegen gaan staan, is de IT een mooi alternatief. Ook Chris Kranenburg was jarenlang actief in de horeca. Maar nu, als Java Developer bij GX Software, is hij een gelukkiger mens. 

“Ik was 6,5 jaar hotelmanager en stuurde een mannetje of 20 aan. Bij Bastion Hotels, de bekende keten. Mijn baan had de kenmerken die je overal in de horeca terugziet: een hoge werkdruk, vaak werken in de weekenden. En tijdens de feestdagen. Ik was er wel een beetje klaar mee. Natuurlijk heb je iedere dag andere gasten, maar verder ziet iedere dag er hetzelfde uit. Na al die jaren zat de sleur er behoorlijk in en ik wilde al een behoorlijke poos iets anders. Iets dat me mentaal meer uitdaagt.” 

“Omdat je niet zomaar overstapt naar een totaal andere baan, ging ik op zoek naar traineeships. En de IT sprak me het meest aan. Ik had al eens een Java-cursus gedaan via Codecademy. Leuk om te doen, een beetje te puzzelen. Dit is mijn ding, dacht ik. De keuze viel vervolgens op Createment, omdat het heel makkelijk was om te solliciteren door even een mailadres achter te laten. De eerste stap was zo gezet... en dan volgt de rest vanzelf.” 

“Ook de assessments gingen vrij soepel. Ik liep het tweede (technische) assessment uit met het gevoel dat ik het prima gedaan had. Dat bleek ook het geval. Mijn score weet ik niet meer precies, maar ik kwam in aanmerking voor alle rollen en functies. Talent Manager Anke tipte me GX Software en ik kreeg meteen een warm gevoel bij die club. De sfeer is een heel vriendelijk, familiair en gastvrij. Iedereen helpt elkaar. En het is een vrij jonge organisatie, in de zin dat er steeds meer jonge mensen bijkomen. Dat, gecombineerd met de seniors die hier al 20 jaar zitten, maakt het een goede mix.” 

“Het klinkt misschien gek, maar het grote verschil zit ‘m voor mij in het contact met collega’s. In het hotelwezen was ik de hotelmanager die mensen aanstuurde. Geen idee waarom, maar ik had het idee dat collega’s me daarom wat minder durfden aan te spreken. Nu heb ik op hetzelfde niveau collega’s en dat werkt veel prettiger. Ook inhoudelijk is het een wereld van verschil. Geen dag is hier hetzelfde. Er is altijd weer iets nieuws uit te zoeken wat je nog nooit gedaan hebt.”  

“Ik heb de hoteldeur definitief dichtgedaan. Er waren momenten bij dat ik thuiskwam, op de bank ging liggen en om 22 uur wakker werd zonder gegeten te hebben. Dat is nu ondenkbaar. Ik haal juist energie uit mijn werk en ga veel vrolijker door het leven.” 

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS