De uitzondering op de regel

Paul van den Hurk

Marketing Manager

06-04-2023
2 min. read
Switch Stories

“Bij ons weet je voorafgaand aan het traineeship precies wat je functie wordt en bij welke organisatie.” We hebben het al 1.000 keer gezegd en ruim 990 keer klopt het als een bus. Maar in een enkel geval gaat het nét iets anders. En dat is alleen maar mooi. Janick Verbakel vertelt hoe dat zit. 

“Ik ben 9 maanden geleden als trainee aan de slag gegaan bij VDL Groep. Ik begon bij het team dat zich bezighoudt met het interne ERP-systeem waarvan VDL gebruikmaakt. In die tijd werden 8 IT-afdelingen samengevoegd, onder één noemer: Digital. Maar die 8 divisies behouden wel hun eigen functie: e-commerce, ERP, integratie, applicaties, etc. Het idee is nu dat iedereen een beetje kennis van alles heeft, maar je wordt nog steeds specialist binnen één afdeling. Voor mij opende dat deuren om wat meer rond te gaan kijken.” 

“Waarom mijn specialisme niet ERP zou worden, zoals eerder afgesproken? Ik kreeg wat twijfels over mijn toekomst bij VDL. Nu werk ik met low-code en daar valt nog veel in te leren, maar ik wil mijn kennis op de lange termijn verbreden. Ik zou na een paar jaar een beetje stil kunnen komen te liggen, was mijn vrees. Dat heb ik besproken met mijn leidinggevende, Bart. Hij zei meteen: ‘Ga eens rustig rondneuzen.’ Superfijn, want zo krijg ik straks niet het gevoel dat ik vastzit.”  

“VDL wil graag talent binnenhalen en behouden, top dat ze dit zo aanpakken” 

“Op 2 afdelingen na heb ik overal meegekeken. Daar loop ik dan een dagje mee en bekijk ik hoe de dag eruitziet, welke programma’s er gebruikt worden, in welke talen ze programmeren, dat soort dingen. Als ik overal geweest ben, mag ik een keuze maken. Ik zou zelfs, als ik binnen Digital niets interessant vind, bij de 8 dochterbedrijven van VDL mogen gaan kijken. Er is van alles: AI, machine coding, Python datamanagement, noem maar op. Ik kan alle kanten op hier.” 

“Mijn traineeship rond ik gewoon af op mijn huidige afdeling en we hebben afgesproken dat ik een keuze maak zodra ik eruit ben. Er zit totaal geen druk achter en ik heb zelf de touwtjes in handen. Binnen VDL zijn er overal goede IT-mensen nodig en de organisatie staat erom bekend dat collega's regelmatig van functie veranderen als ze merken dat hun interesse ergens anders ligt. VDL wil graag talent binnenhalen en behouden, dus top dat ze dit zo aanpakken. Voor mij is dit de perfecte plek.”  

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS